A Hajdúsági Expo augusztus 11-én, pénteken veszi kezdetét a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium traktorhúzó pályáján és az iskola melletti négyhektáros kiállítási területen. A rendezvény ünnepélyes megnyitója 14 órakor veszi kezdetét, ennek keretében a vásárdíjak átadása is megtörténik. A kiállítást Dr. Nagy István, parlamenti államtitkár, Kiss Attila, Hajdúböszörmény Város Polgármestere és Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke nyitja meg.

Ezt követően rendezik meg a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) Hajdú-Bihar Megyei Küldöttgyűlését, ahol előadnak: Jakab István, a MAGOSZ elnöke, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Örvendi László, a MAGOSZ Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke és Szabó Sándor, házigazda, a MAGOSZ Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének alelnöke.

Hajdúsági Expo

Lesz mit nézni az Expon idén is – fotó: traktorhuzas.hu

Augusztus 12-én, szombaton a rendezvény egyik leglátványosabb pontja következik, a Husqvarna első hajdúböszörményi favágó versenye. A Husqvarna Magyarország a Nyírerdő Zrt. közreműködésével szervezi meg a Fakitermelő Versenyt, amely a WLC (Fakitermelő Világbajnokság) mintájára és szabályai szerint kerül megrendezésre. A háromfős csapatok versenyzői láncszerelés, kombinált darabolás, lánckímélő darabolás, döntés és gallyazás versenyszámokban mérik össze tudásukat, a gyakorlatban rutinszerűen végzett feladatok biztonságos, gyors és pontos végrehajtását modellezve.

Természetesen nem maradhat el a szántóföldi gépbemutató sem, amely augusztus 11-12 (péntek-szombat) 9:00-11:00-ig a Hajdúsági Expo területén kerül megrendezésre. Bemutatkozó gépforgalmazók az ANDEST 2005 Bt. és a Multiva Magyarország Kft. A gépbemutatóról bővebben ITT olvashat.

Gépbemutató

Traktorok minden mennyiségben

Aki inkább a versengő traktorok iránt érdeklődik, az ne maradjon le a nagy sikerű MITAS Traktorhúzó Európa Kupáról. Pénteken traktorkarnevállal és felvonulással indul a traktoros programkavalkád. Szombaton, a Kupa megnyitóját követően sor kerül a Heavy Modified versenytraktorok hajdúböszörményi futamára. Vasárnap a Traktorhúzó Európa Kupa keretében a Super Stock versenytraktorok hajdúböszörményi futamát rendezik meg.

A Traktorhúzó Európa Kupa rendezvénye alatt mindkét napon a kvalifikációs futamok előtt és a döntő húzások előtt amatőr traktorhúzó versenyt is rendeznek hat kategóriában. Emellett a kiállítás mellett lévő boxutcában bárki megtekintheti az Európa hét országából hozzánk érkező versenytraktorokat és csapatokat. Előreláthatóan mintegy huszonöt csapat érkezik hozzánk a Heavy Modified és a Super Stock kategóriákban, valamint a kamionok és a TVD-k kategóriájában is.

traktor

Traktorkarnevál és Traktorhúzó Verseny is várja a látogatókat – fotó: traktorhuzas.hu

A kiállítás minden nap 9:00-18:00 óráig tart nyitva. Pénteken ingyenes, szombaton és vasárnap 3.500 forintos, a traktorhúzó versenyekre is érvényes belépő ellenében látogatható. 14 éven aluli gyermekek számára a belépő 500 forint, amely mind a vásár, mind a versenyek megtekintésére feljogosít.

További információ a hbexpo.hu oldalon.