A tavaszi és nyári hónapokban megszaporodnak a viharok, jégesők, tüzek, amelyek komoly gondokat okozhatnak a földeken. A Generali 2015-ben csak a növénykárok után 1,5 milliárd forintot térített itthon, amelyek közül a legtöbbet jégverés okozott.

Májusi eső aranyat ér – szól a mondás, de persze ez nem igazán csal mosolyt azok arcára, akiknek a gazdasága jégeső vagy vihar miatt szenvedett komoly növénykárokat. A tavaszi és nyári hónapokban nem árt felkészülni minden eshetőségre, hiszen a gyakran kiszámíthatatlan időjárás tartogathat meglepetéseket.

Tavaly a Generali nem kevesebb mint 1,5 milliárd forintot térített a növénykárok után, a jégverés volt a leggyakoribb ok, ami után a biztosító fizetett.

alma

Jégverés okozta kár az almán

A számok azt mutatják, hogy érdemes előre gondolkodni: 2012 óta – amióta támogatás igényelhető erre a biztosításra – jelentősen megnőtt a mezőgazdasági biztosítások kihasználtsága. A kezdeti 600-ról 2015-re körülbelül 2500-ra emelkedett azok száma, akik díjtámogatott biztosítást kötöttek a biztosítótársaságnál.

Az elmúlt években azonban azokon a területeken, amelyeket nem érintettek a viharok, csökkent a kockázattudatosság: sokan inkább a kisebb ráfordítást választják, és a tapasztaltak alapján csak a rizikósabbnak ítélt növényeiket vonják fedezet alá. Persze jobb félni, mint megijedni: ha szeretné biztonságban tudni gazdaságát, a Generalinál egyéni igényei szerint állíthatja össze biztosítási védelmét a növényektől kezdve az állatokon át egészen a mezőgazdasági vagyontárgyakig.

kukorica

Jégverés okozta károk a kukoricán

A különböző növénybiztosítási csomagok többek közt az egyik leggyakoribb problémát jelentő jégeső, illetve aszály, árvíz és viharkár esetén is segítséget jelenthetnek.

Válassza a biztonságot május 31-ig, akár 65%-os díjtámogatással!

Hogyha eddig bizonytalan lett volna, most érdemes lépnie: ha ugyanis 2016. május 31-ig megköti díjtámogatásban részesíthető mezőgazdasági biztosítását a Generalinál, igénybe veheti a díjtámogatást, ami 4 milliárd forint támogatási keret mértékéig kapható 2016-ban, és maximálisan 65% lehet.

generali

A Generali korrekt és gyors kárrendezést kínál

A biztosító extra szolgáltatásként ráadásul időjárási vészhelyzet-előrejelzéssel, kedvezményekkel, az önrészben rejlő kockázatok csökkentésére kifejlesztett kiegészítő biztosítás megkötésének lehetőségével és korrekt, gyors kárrendezéssel segít felkészülni a kellemetlen meglepetésekre.

További információkért látogasson el a www.generali.hu weboldalra!