Hula hopp!

Miután David Hula idén is összehozta a 37,64 tonna/hektáros (600 bushel/acre) termelési mennyiséget, elmondhatjuk, hogy az USA kukoricatermesztőinek idei NCGA országos kukorica-termésversenyén ismét bebizonyosodott a modern vetőmagfajták, a fejlett termesztési technikák és innovatív termesztési gyakorlatok hasznossága a mezőgazdaságban.

A Virginia állambeli Charles Cityből származó Hula ismételt rekordja idén egészen pontosan 37,78 tonna/hektár (602,1694 bushel/acre) lett, amivel a verseny legmagasabb terméshozamát produkálta, ezúttal is egy Pioneer hibriddel. Az országos győztesek és eredményeik listája letölthető ide kattintva.

Ezek a nagyszerű terméshozamok, amelyeket az országot érintő számos kihívás ellenére értek el, a gazdák rugalmasságát és a folyamatos fejlődés iránti mély elkötelezettségét is tükrözik.

kukorica termés

Ismét bebizonyosodott a modern vetőmagfajták, a fejlett termesztési technikák és innovatív termesztési gyakorlatok hasznossága a mezőgazdaságban. Fotó: Pexels

"Az Országos Kukoricatermés-verseny immár 57. éve zajlik, és továbbra is az NCGA legnépszerűbb programja a tagok körében."

Bajnokok reggelije

"A verseny lehetőséget kínál a gazdáknak, hogy összejöjjenek a jóindulatú versengés érdekében, és arra is, hogy segítsék az ágazatunk jövőjének innovációját" - mondta Lowell Neitzel, az NCGA tagokkal és fogyasztókkal foglalkozó akciócsoportjának elnöke. "Ezek a versenyzők számos más módon is vezetővé válnak. Sokak számára a verseny lehet az első kapcsolatuk az NCGA-val. Ahogy egyre többet tanulnak, a fejlődés érdekében végzett munkánk valódi értéke egyre nagyobb teljesítményre ösztönzi őket. Akár az érdekérvényesítésben, akár a vezetés tökéletesítésében vagy a fenntarthatósági erőfeszítésekben vesznek részt, a verseny számos területen kineveli a kukoricatermesztők bajnokait" - tette hozzá az elnök.

A versenyzők egyre többet tanulnak, a fejlődés érdekében végzett munkánk valódi értéke egyre nagyobb teljesítményre ösztönzi őket.

A versenyzők egyre többet tanulnak, a fejlődés érdekében végzett munkánk valódi értéke egyre nagyobb teljesítményre ösztönzi őket. Fotó: Unsplash

A 27 országos győztes, 9 termelési kategóriában átlagosan több mint 23,64 tonna/hektár (376,7593 bushel/acre) igazolt terméshozamot ért el, szemben a 11,11 tonna/hektár (177 bushel/acre) előrejelzett országos átlaggal. Bár a versenyen nincs összesített győztes, az első, második és harmadik helyezett gazdálkodók terméshozamai az összes termelési kategóriában átlagosan 17,92 tonna/hektár (285,5971 bushel/acre) voltak.

Sztahanovizmus helyett profizmus

Az NCGA országos kukoricatermés-versenye több mint fél évszázada biztosít lehetőséget a kukoricatermelőknek, hogy profikhoz méltó versenyre keljenek egymással, hogy a lehető legtöbb kukoricát termesszék hektáronként, hozzájárulva ezzel a világ élelmezéséhez és üzemanyagellátásához. Ez nemcsak a jól megérdemelt elismerést adja a résztvevőknek, hanem annak lehetőségét is, hogy tanulhassanak társaiktól.

A kukoricatermés-versenye több mint fél évszázada biztosít lehetőséget a kukoricatermelőknek, hogy a lehető legtöbb kukoricát termesszék, hozzájárulva ezzel a világ élelmezéséhez és üzemanyagellátásához.

A kukoricatermés-versenye több mint fél évszázada biztosít lehetőséget a kukoricatermelőknek, hogy a lehető legtöbb kukoricát termesszék, hozzájárulva ezzel a világ élelmezéséhez és üzemanyagellátásához. Fotó: Pexels

"A győztesek országos elismerésben részesülnek, és olyan rangos kiadványokban jelenhetnek meg, mint az NCYC Corn Yield Guide, valamint utazásokat és egyéb díjakat is kapnak a részt vevő szponzoroktól, a vetőmag-, vegyszer- és növényvédőszer-vállalatoktól."

A győzteseket 2022 márciusában a louisianai New Orleansban megrendezésre kerülő Commodity Classic rendezvényen díjazzák személyesen is. A 2021-es nemzeti és állami győztesek teljes listáját, valamint a 2021-es NCYC összes résztvevőjének listáját a National Corn Growers Association NCYC honlapján is elolvashatjuk. A 2020-as verseny adatairól és eredményeiről itt írtunk bővebben.

(Forrás: NCGA)