Tavaly a Phylazonit Kft. a lehető legjobbkor hívta életre a Talajközpontú Termelés Konferenciáját, hiszen a 2015-ös esztendő hivatalosan is a Talajok Nemzetközi Éve volt. Az első találkozó 270 résztvevőjének csaknem 80 százalékát a termelők adták, ami nagyon magas arány. Sok minden tudatosult a fejekben, ez azonban nem jelenti azt, hogy idén már nincs miről beszélnünk. A gazdálkodók szempontjából minden év a talajoké. Nincs ez másként 2016-ban sem.

Phylazonit Kft.

Talajaink csak akkor képesek a megújulásra, ha megfelelően gazdálkodunk természeti erőforrásainkkal.

Mindannyian tisztában vagyunk vele, mégis kevesen szoktunk belegondolni: hazánk területének a fele szántóföldi művelés alatt áll. Kevés olyan ország van, ami ugyanezt elmondhatja magáról. A mezőgazdasági munka szempontjából kitűnő adottságokkal rendelkezünk, ugyanakkor talajaink csak akkor képesek a megújulásra, ha megfelelően gazdálkodunk természeti erőforrásainkkal.

Az időjárásnak és a szántóföld állapotának megfelelő, okszerű talajművelést kell folytatnunk. A magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb kihívása, hogy miként képes alkalmazkodni a szélsőséges időjárási jelenségekhez. Itt az ideje elmozdulnunk a talajközpontúság felé, hiszen a gazdaságos növénytermesztés feltételeit a talajban zajló biológiai, kémiai folyamatok teremtik meg.

Szántóföldi hozamnövelés az alapoktól

A 2. Talajközpontú Termelés Konferenciája 2016. május 17-én kerül megrendezésre, melyen Dr. Gyuricza Csaba ezúttal az agrártámogatási rendszerről és a termelésre gyakorolt hatásairól tart előadást, Vajda Péter pedig elárulja, hogyan lesz a talajból élhetőbb termőföld. De többek között a szántóföldi hozamnövelés, a tápanyag-utánpótlás és a vetőmagpiac legfontosabb kérdései is terítékre kerülnek. Jóllaknia persze senkinek sem a szellemi táplálékkal kell, hiszen az előadásokat követően minden résztvevőt svédasztalos ebéddel várunk. A konferencia az irányított eszmecserét követően oldott hangulatú, kötetlen panelbeszélgetéssel zárul.

Phylazonit Kft.

A konferencián szó lesz az agrártámogatási rendszerről és a termelésre gyakorolt hatásairól is.

A konferencia nemcsak nagyszerű tájékozódási, de egyedülálló találkozási pont is. Ha az egyes térségekben a gazdálkodók közel azonos fajtákat termelnének és összehangoltan dolgoznának, azzal mindannyian jól járnánk, hiszen a piac a megfelelő minőségű és mennyiségű, kiszámítható árut szereti.

Jelentkezését a ttk-maj17@phylazonit.hu címre küldje, bővebb információt a www.phylazonit.hu/konferencia oldalon talál. A részvétel ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött.

Jelentkezzen most!