Miért?

A természet hatásai egyre nagyobb kockázatot jelentenek a növénytermesztés eredményére. Ezt láthattuk az elmúlt 10 évben, és láthatjuk az idei szokatlan téli időjáráson is.
A költségminimalizáló, extenzív termesztést folytató gazdák a mellékelt diagram adatai szerint 65%-ban kitettek a talaj és az évjárat, azaz a környezet hatásainak és csak 25%-ban tudják befolyásolni terméseredményüket. Az ábrán további 10%-ot foglal el az öntözési tényező. Ezzel a lehetőséggel csak néhány gazda rendelkezik Magyarországon. Intenzívgazdálkodást folytatva sokkal nagyobb befolyásunk lehet a termésre, de még így is 25%-os a növénytermesztés kitettsége.

A termesztési tényezők szerepe
a kukoricatermesztésben
(Pepó Péter, 2007)

A Timac Agro kutatói, termékfejlesztői a tápanyag-utánpótláson túl a talaj- és évjárati hatások csökkentését, azaz nem kevesebb, mint a termesztési tényezők 75–50%-át célozzák meg megoldásaikkal, a magasabb hozam és stabilitás érdekében.

Hogyan?
Fertiactyl és Fertileader biostimulátor készítményeinkkel védjük a növényt a stresszhatásoktól és aktiváljuk a termelő folyamatokat. A stresszkezelés során segítséget adunk a növénynek, annak érdekében, hogy a különböző időjárási hatások ne, vagy a lehető legkisebb mértékben okozzanak terméskiesést.

A termelő folyamatokat aktiváló hatóanyagokkal pedig javítani tudjuk a növény rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználását, amivel magasabb minőség és hozam elérését célozzuk meg.

Segítjük a növényi anyagcserefolyamatokat, illetve a termelés folyamatos fenntartását, így megelőző kezeléssel felkészíthetjük a növényt a hidegre, aszályra, forróságra... A tápanyagtransz-port és a fotoszintézis aktiválásával sikeresen gyorsítható a regeneráció és csökkenthető a károk mértéke.

Repce tavaszi indítására és a regeneráció gyorsítására válassza a Fertiactyl Starter biostimulátort!

A Timac Agro a kalászosok tél utáni regenerálására és a bokrosodás javítására fejlesztette ki a Fertileader Tonic biostimulátort, ami hatékonyan gyorsítja a másodlagos gyökerek fejlődését is.


FARKAS LÁSZLÓ
Zimány

Szántóterület: 440 ha + 200 ha teljes körű integráció
Kalászos terület: 150 ha
2013 átlagtermés: 7,3 t/ha(malmi minőség)
Startertrágya: 6 éve Eurofertil+ 34 NPK
Kora tavaszi stresszkezelés, bokrosodás: 6 éve Fertiactyl Starter, Fertileader Tonic



„A kiszámítható eredményes gazdálkodáshoz elengedhetetlen
a termésátlagok stabilizálása, amihez fontos a stresszhatások megelőzése, kezelése.”


Kérjen javaslatot szaktanácsadónktól!


Telefonszámát keresse honlapunkon www.timacagro.hu
vagy hívja központi számunkat +36 (23) 889 719

Raj Péter •  termékmenedzser • Timac Agro Hungária Kft.