Időpont: 2019. november 11-14.

A Talajegészség Konferencia 2019-ben a tápanyagokra fókuszál a talajvizsgálattól a tápanyagterven át a kijuttatásig. Mindegy, hogy szerves vagy szervetlen, folyékony vagy szilárd, csak egy számít: legyen jó a talajnak, a növénynek és Neked, a gazdálkodónak. A konferenciát 2 nap farmlátogatás és egy egész napos mesterkurzus egészíti ki.

talaj

A konferencia naprakész, a gyakorlatban is használható tudást ad.

4 nap, ami csak a talajokról szól

Varjú József és fiai, Tamás és Ádám nyugat-somogyi gazdaságukban szóját, kukoricát és kalászosokat termelnek. A talajmegújítás számos fogását alkalmazzák, a talajoltástól a takarónövényekig – ezekből láthatunk példákat 2019. november 11-én Darányban.

Juhász András és fia, Péter a Szamoshát közepén, barna erdőtalajokon termelnek. A talaj maximális fedettsége mellett komoly energiát fordítanak a géppark fejlesztésére és az intenzív szakaszos legeltetés kialakítására, amit be is mutatnak 2019. november 12-én Kömörőn.

Az ausztrál-kanadai szaktanácsadó, Joel Williams egész napos mesterkurzusa 2019. november 13-án alkalmat ad arra, hogy mélyebben megismerd és megértsd az élő talaj, a szénkörforgás, a tápanyag-felhasználás folyamatait, és megtudd, hogyan tud segíteni a biológia a tápanyagos kiadások optimalizálásban. A mesterkurzusnak a Gellért Hotel (Budapest) ad otthont.

A 2019. november 14-i konferencián 19 előadó tart előadást a talajmegújító gazdálkodás tápanyag-gazdálkodásának kihívásairól, gyakorlatairól és előnyeiről. A konferencia helyszíne a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont (Budapest).

konferencia

Gyakorló gazdálkodók és szakértők előadásait hallgathatod meg.

Miért kihagyhatatlan?

Mert elfogulatlan: a rendezvény 100%-ig mentes a marketingcélú előadásoktól. A prezentációkat kutatók, gazdák és szaktanácsadók tartják – a termékbemutatók 2019-ben is a termen kívül maradnak.

Mert rendszerszintű: nemcsak a tápanyag-gazdálkodásról vagy a talajbiológiáról hallhatsz, hanem minden olyan témakörről, ami az egészséges talajhoz kapcsolódik.

Mert gyakorlatias: naprakész tudást vihetsz haza, amely alapján a saját gazdaságodban is elkezdheted a látottak alkalmazását. Nem elméletekről beszélünk, hanem konkrét, kipróbált megoldásokról.

Mire számíthatsz?

2019-ben harmadik alkalommal rendezi meg a Démétér Biosystems Bt. a Talajegészség Konferenciát. Három év alatt a hazai talajmegújító gazdálkodói közösség egyik legfontosabb összejövetelévé vált a rendezvény, amelyen gyakorlatias, marketingtől mentes előadások segítenek elindulni a talajra alapozott gazdálkodás útján.

Nézd meg, mit mondtak a konferencia vendégei és előadói a 2017-es, valamint a 2018-as konferenciáról!

videó

videó

Felkeltettük érdeklődésedet?

Regisztrálj még ma és tudj meg mindent a talajmegújító gazdálkodásban alkalmazható tápanyag-utánpótlási módszerekről!