Erre kínál megoldást a Fertilia Kft. többszintű szaktanácsadó programja, a Gramix Program. A Gramix Program a talaj termőhelyi adottságain túl - tápanyag ellátottság, tápelem felvételét befolyásoló fizikai, kémiai tulajdonságok - a műtrágya hatóanyag igényt módosító paraméterekkel is kalkulál.

A termelő igényére szabható, egyedülálló módon szerves anyaggal gazdagított, egyedi összetételű Gramix NPK műtrágyák használatával biztosak lehetünk abban, hogy csak annyi és olyan tápanyagot juttatunk ki, amennyit feltétlenül szükséges, és ami hasznosul!

Amennyiben talajvizsgálati adatok nem állnak rendelkezésre, az őszi növénykultúrák fajlagos tápelem igényéhez igazodó, kiegyensúlyozott tápelem ellátást biztosító, makro- mezo- és mikroelemekkel ellátott növényspecifikus műtrágya összetételek mellett érdemes döntenünk.

Az egyedülállóan szerves anyagot is tartalmazó növényspecifikus Gramix NPK műtrágyacsalád tagjait nem csak azért érdemes választani, mert az adott kultúra kalcium, magnézium és kén igénye mellett a bór, vas, mangán, cink, réz, molibdén mikroelemek hiányára való érzékenységhez igazodnak, hanem azért is, mert kellően magas százalékban találhatóak meg bennük ezen tápelemek.

Alkalmazásuk előnye, hogy a mikroelemek a legtöbb műtrágyával ellentétben nem fémsók formájában, hanem részben komplex, részben kelát formában vannak jelen a termékünkben. Így nem kötődnek meg a talajon, könnyebben felvehetővé válnak a gyökér számára.

A minőségi repce- és búzatermesztéshez, a hozamok növeléséhez azonban a megfelelő talajtermékenység is bizonyítottan fontos tényező.

A Fertilia Kft. egyedülálló innovációja, a Rizodyne talajaktivátor. A benne található szerves anyagok (fehérjék, aminosavak, cukrok, vitaminok, betain) révén a talajtermékenységet erősíti azáltal, hogy a gyökér közeli aktív réteg szélességét növeli. Így a tápanyagokat könnyebben és nagyobb mennyiségben tudja felvenni a növény, ami biztosítja a kezdeti, gyors növekedést, és az egyöntetű állományt.

Tekintse meg a Rizodyne hatásmechanizmusáról összeállított videófilmünket!

Az egyedi összetételű, és a növényspecifikus Gramix NPK műtrágyáink egyaránt tartalmazzák a Rizodyne talajaktivátort, mellyel a kezdeti nagyobb gyökértömeget, és nagyobb gyökérnyak átmérőt érjük el repcében, és kalászosokban. A megerősödött növényállományunk így biztos alapokkal megy a télbe, amit magas terméssel, biztos hozammal hálál meg.

Abban az esetben, ha a vetőgép konstrukció lehetővé teszi, a vetéssel egymenetű Gramix NPK kijuttatást kombináljuk az UMG MICRO BrassicaStart és TriticiaStart mikrostarterekkel!

Sorvetőgépekre szerelhető mikrogranulátum szóró adaptereinkről érdeklődjön szaktanácsadóinknál!



Szaktanácsadói információs vonalunkon várjuk hívását: 06-30-566-5386

További extrákért, mint pl. a repce és búza fajlagos tápanyag-igényének leírásáért keresse fel a www.fertilia.hu weboldalunkat.