Magyar Termék Nagydíjas az UMG MICRO
Az ezzel járó Nagydíjat és Oklevelet  ünnepélyes keretek között, szeptember 4-én vette át Simon Péter,  a cég ügyvezetője Koszorús Lászlótól, az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága Alelnökétől.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a díjátadón kiemelte: a Magyar Termék Nagydíj a találékonyság és szakértelem jelzése, azok elismerése, akik ismerik és alkalmazzák a kiválóság törvényét, azért dolgoznak, fejlesztenek, hogy jóból kiválóvá váljanak.

„2012. egy jelentős mérföldkő volt cégünk életében, mert egy olyan egyedülálló, prémium kategóriás mikrogranulált starter műtrágya gyártását kezdtük meg, mely hiánypóló volt a mai piacon

Az UMG MICRO termékcsalád növényspecifikus tagjainak különlegessége, hogy a gyártás során "talajélesztő" és tápanyag felvételt segítő szerves anyagokat viszünk be a granulátum szemcsébe, melyek szerves kénnel, szerves kelátkötésű mikroelemekkel gazdagítják a termékeinket.

2013 januárjában az első szakmai elismerés, az AGROmashEXPO 2013 Hazai Termékfejlesztési Különdíja volt, melyet műtrágya gyártó cégként egyedüliként kaptunk meg termékcsaládunkkal az Input Kategóriában.

Újabb visszacsatolás, és komoly érdem számunkra, hogy az UMG MICRO, ami saját gyermekünk, és évekig tartó kutató-fejlesztő munkánk eredménye, most már a Magyar Termék Nagydíj Kitűntető Cím birtokosa is."– mondta lapunknak Simon Péter, a Fertilia ügyvezetője.