A Hetech Trend Mérnöki Iroda Kft. Magyarország vezető gabonatároló tervező,- építő,- és szerelő cége, több mint 200 projekt és közel 800.000 tonna tárolótér létesítésével hazánkban és a környező országokban.
A tavalyi évben cégünk számos az EU által támogatott 15.000 tonnás siló telepet adott át. Cégünk a gabona tároláshoz szükséges összes technológia forgalmazásával foglalkozik (fémsilók, síktárolók, szállító és tisztító gépek, hőmérőrendszerek és szárítók).
A Hetech Trend Kft. idén kezdte meg a MEGA szárítók forgalmazását a közép európai régióban.
Az Ingenieria Mega S.A., néhány évvel ezelőtt robbant be a világ szárító piacára modulos felépítésű és speciális terményfolyam irányítású szárítóival. Szárítói Dél-Amerika, Európa és Ázsia számos országában megtalálhatóak. Kínálatában szerepelnek fix és mobil szárítók is.
A fixen telepített szárítók 7,5-140 t/h kapacitással, a mobil szárítók 5 t/h kapacitással(kukorica szárítása 25-15%-ra 100°C-on) bírnak, minden termény szárítására alkalmasak.
A MEGA szárítók fő jellemzői közé tartozik a magas szárítási minőség, energia- és költségtakarékos üzemeltetés, öntisztítás, kiváló por és léha leválasztás, teljesen automatizált nedvességtartalom mérésén alapuló vezérlés és alacsony zajkibocsátás.
A szárítók teljesen hőszigetelt és levegő visszakeringetéses kivitelben is kérhetők.
Így ezen paraméterek alapján tökéletesen megfelelnek a mai korszerű szárítókkal szemben támasztott követelményeknek. A MEGA szárítók speciális terményfolyam irányításának és speciális levegő áramoltatásának köszönhetően, 20%-al kisebb a törtszem arány és 25%-al kevesebb a gázfogyasztás, mint hasonló szárítóknál (a Nemzeti Agrár Technológiai Intézet, Barcelona tesztjei alapján).
A speciális terményfolyam irányítás lényege, hogy ötvözi a hagyományos gravitációs anyagáramú, három vagy ötszög kaszkádú, oszlopos toronyszárítókat a zsalunyílással ellátott rendszerekkel. Így egy olyan szárítóközeg jött létre ahol a termény az oszlopokban történő lefolyás közben, a terelőlapátokon önmagát forgatja. Ennek köszönhetően a meleglevegő mindenhol egyformán járja át és nincs hősérült szem.
A speciális oszlopos kiképzésnek köszönhetően a MEGA szárítók ugyanazt a szárítási teljesítményt jóval kisebb méretű toronyszerkezettel biztosítják.
A MEGA gabonaszárítók a hasonló szárítókkal ellentétben többpontos levegő átszívással dolgoznak. Így a szárító nem egy nagy ventillátorral, hanem több kisebb axiál ventillátorral szerelt, ezzel biztosítva a teljesen egyenletes levegőáramlást és kisebb villamos energia felhasználást. A szárítóból kilépő levegőt a ventillátoronként szerelt por és léha leválasztó rendszer szűri. A kilépő levegő egy speciális hengeren áramlik keresztül aminek kialakítása miatt a levegőben lévő por és léha leválasztódik. Az így leválasztott szennyeződéseket egy ciklon gyűjti össze és csövek vezetik a gyűjtő helyre.
A szárító szerkezete önhordó, öntisztító, modulokból épül fel.
A modulos felépítés egyedül álló a szárító piacon. Minden modulban
10 db. speciális szárító oszlop található, melyek 1,25mm (igény esetén 1,6mm is lehet) vastagságú horganyzott acéllemezből készülnek.
A modulos felépítésnek köszönhetően a szárító kapacitása később gyorsan és egyszerűen növelhető újabb modulok beépítésével. A legmagasabb szárítóban 8 modul található egymás fölött, ennél nagyobb teljesítményű szárítók esetén a tornyok számát növelik amik elérhetik a 4-et is. Egy toronyban a modulok számától függően 1 vagy 2 folyamatos szabályozású égősor van. A modulok összeillesztésénél nincsenek közbenső szintek, ahol por halmozódhatna fel, így nincs szükség a szárító belsejének takarítására és így csökken a tűzveszély is. A MEGA szárítókba alapesetben 3 körös tűzvédelmi rendszer kerül beépítésre, de igény esetén oltógázzal is felszerelhetők.

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a MEGA szárítókkal kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal.
Elérhetőségeink:
Hetech Trend Kft.
6000 Kecskemét, Bajnok u 9.
Tel/fax:76/509-030
E-mail: hetech@hetech.hu
Weboldal: www.hetech.hu