A néhány éve bevezetésre került SynPlus hibridjeink - többek között az NK Kansas, NK Lucius, NK Octet, NK Columbia -  mára a hazai köztermesztésben előkelő helyen, majd százezer hektáron bizonyítanak, és vetésterületük folyamatosan növekszik. A megbízhatóság és a kiemelkedő teljesítmény állandó ismérvei ezen hibrideknek, melyet jól példáz két hibridünk idei eredménye: a 2012-es évi NÉBIH korai csoportjában az NK Kansas 3,9%-kal, míg az NK Lucius – mint próbastandard – 4,2%-kal haladta meg csoportjának standard átlagát.

Újult erővel – minden érésidőben adott a választás lehetősége új kukoricahibridjeinkből

A termésbiztonság az alapoknál kezdődik. Ennek jegyében minden újonnan bevezetésre kerülő hibridünk egy új csávázószerrel, a Force Zea-val csávázva kerül kiszerelésre, a korai védettségnek köszönhetően magasabb termőtőszámot, erősebb, energikusabb kezdeti fejlődést és természetesen kiemelkedő hozamot eredményezve.

Minden érésidőben kínálunk újdonságokat, melyek fejlesztési -, illetve agrotechnológiai vizsgálatainkban már több éven keresztül, az ország minden termesztési körzetében bizonyították rátermettségüket.

SY Arioso FAO 270

Ki korán vet, aranyat arathat a koraiakkal is!

Az SY Arioso új hibridünk korai virágzásával, és gyors vízleadásával kiemelkedő teljesítményt nyújtott, még ebben a rendkívül száraz évben is. Korai vetésre alkalmas és igen gyors a kezdeti fejlődési erélye. Az ország több helyén is arra a megállapításra jutottunk, hogy termésstabilitása és gyors érési dinamikája miatt búza előveteménynek kiváló. Jó tápanyagreakciója miatt a hengeres csőtípus akár 18 sort is képes hozni, amely ebben  a korai szegmensben egy átlagosnál nagyobb terméspotenciállal párosul. Csőegészsége jó, nem hozott magára szégyent a 2010-11 –es években sem, a mélyen ülő szemek nagy hl súlya miatt a kukoricatermesztők nem fognak csalódni benne.

SY AMPLITUDE  FAO 280

Nagy szemsorral biztosított termés.

Gyors kezdeti fejlődés, magas állomány jellemzi. Szárszilárdsága az átlagosnál jobb, szemminősége, csőegészsége jó. Erős gyökér és gyors vízleadás jellemzi. Rövidebb, kompakt csőtípus, sok - akár 20 szemsorral. Korai virágzása miatt korai vetésre, hőstresszes területekre ajánlott.  Búza elővetemény.

SY Ulises FAO 350

Nem hátrál meg a hideg talajokon sem, és gyorsan fejlődik!

Hibrideink közül egy olyan anyag érkezett meg a termelőkhöz, amely kísérleteinkben a legjobban bírta a korai vetést és hideg talajokat. Gyors kezdeti fejlődése és jó tápanyagreakciója miatt a közepes és jó termőterületek stabil hibridje lesz. Meghálálja termelője gondoskodását, intenzívebb termesztést követők magasabb dimenziójú hozamokat várhatnak tőle. Csövet végig takaró, ugyanakkor korán felnyíló csuhéjlevelének köszönhetően jó vízleadási dinamikája van. Jó szem - csutka arány, mélyen ülő szemek, a 20 sor sem ritka az átlagosnál rövidebb,de igen fajsúlyos csövön. Korai vethetősége miatt még búza előveteménynek is ajánlható. Versenyképes teljesítmény a FAO 350 közepi standardokhoz képest.

SY IRIDIUM FAO 360

Minden szemének súlya van, és ezzel tör a csúcsra!

A Syngenta növénynemesítés új tagja kimagasló terméseredménnyel hívja fel magára a figyelmet. Több év átlagában is stabil kiegyenlített terméseredményt mutat. Kísérleteinkben az idén a kategóriájában szereplő minden versenytársának méltó ellenfelének bizonyult. Gyors kezdeti fejlődés, vastag kompakt csövek, 18-20 szemsor és kiváló szem-csutka arány jellemzi. Kiváló szemminősége és mélyen ülő, fajsúlyos szemei miatt a gazdák egyik közkedvelt hibridje lehet.

SY Afinity  FAO 470

2010-11 átlagában is a versenytársak előtt!

NK Columbia hibridünk mellé, FAO 470-nel egy új, nagy terméspotenciállal rendelkező „ígéret” megérkezését jelenthetjük be. Jó tulajdonságai közül kiemelkedő termésstabilitása a 2012-es évben jogos aggodalomra ad okot a versenytársai számára. Kiegyenlítettsége, kiváló alkalmazkodóképessége, a sztenderdek átlagához képest gyorsabb vízleadása, hosszú,flexibilis csőtípusa miatt az ország minden termőhelyére ajánlott.

SY ODISEO  FAO 520


A legmagasabb csúcsokra tör!


Nagy terméspotenciállal rendelkező robosztus habitusú növény. Intenzív termőterületekre javasolt. Jó vízleadás és kiváló szemminőség jellemzi. Kiváló agronómiai tulajdonságokkal rendelkező hibrid. Jó tápanyagreakcióval jellemezhető. Stabil, kiegyenlített hibrid. Hengeres csőtípussal rendelkezik és gyors vízleadású. Az elmúlt évek átlagában stabil, magas szintű termést biztosított.

Tóth Csantavéri Szilvia, Zilahi András, Dr. Bódi Zoltán

További információk a Syngenta kukoricahibridjeiről >>>