Czetnerné Kócsa Márta tájékoztatása szerint a napraforgó mintegy 30 százalékát betakarították hektáronkénti 2,65 tonnás átlaghozammal. A kukorica 10-15 százaléka van raktárakban: a termésátlag 6,4 tonna hektáronként, de körzetenként jelentős szórást mutat 3,2 és 7 tonna között.

Az igazgató megjegyezte, hogy a napraforgó és a kukorica nyári termésbecslései alapján közepes hozamok várhatók, amit az eddig learatott mennyiségek is alátámasztanak, de a szakember szerint az alacsony betakarítási arányok miatt az adatokból messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Jelezte: a burgonya háromnegyedét hektáronkénti 11 tonna feletti átlagokkal szedték fel. A cukorrépa szedése is megkezdődött, a vetésterület mintegy 10 százalékával végeztek és azokon hektáronkénti 45 tonnás hozamot mértek.

A betakarítás mellett a vetési munkálatok is megkezdődtek Fejér megyében. Az őszi talajelőkészítésnek kedvezett a csapadék, a magágy-előkészítést több mint 20 ezer hektáron elvégezték, és az őszi mélyszántási munkák is folynak. Az őszi káposztarepce már magágyba került a tervezett vetésterület 80 százalékán. Az őszi árpa közel 40 százalékát szintén elvetették. Az őszi búza vetése szeptember második hetében indult el.