Fejlesztéseink következtében az elmúlt időszakban a Limagrain napraforgó kínálatában markáns változások történtek. Így elmondhatjuk, hogy az LG minden éréscsoportban rendelkezik nagy olajtartalmú – linolsavas - herbicid rezisztens Clearfield napraforgó hibridekkel, melyek mára a köztermesztésben is rangot szereztek.

A kiváló termőképességű LG 56.58 CL kiegyensúlyozott teljesítményét a köztermesztésben már évek óta bizonyítja. 2012-ben a legnagyobb területen termesztett Limagrain napraforgó hibrid volt Magyarországon. A speciális gyomirtási technológia alkalmazásával növeli a termesztés biztonságát, emeli az üzemi átlagot.

LG 56.58CL: termőképessége az élmezőnyben!


NéBiH kisparcellás fajtaösszehasonlító kísérletek eredményei.
(imazamoxal kezelt középérésű csoport, 2012.)

A kiváló termőképesség, termésbiztonság mellett kiemelkedő hangsúlyt kap a betegségekkel szembeni ellenállóság és nem utolsó sorban a délről egyre fenyegetőbben terjedő napraforgó szádorral szembeni rezisztencia is. A magyar piacra azok a hibridek kerültek és kerülnek bevezetésre, amelyekben mindez a legmagasabb szinten ötvöződik, mint például az LG 56.33 CL hibridünk.

Az LG 56.55 jól ismert és népszerű hagyományos technológiával termeszthető napraforgó. Kiemelkedő termőképességét és termésbiztonságát különböző évjáratokban, valamint eltérő adottságú termőhelyeken is megtapasztalhatták partnereink.

A Limagrain kukorica nemesítőit élénken foglalkoztatja a klímaváltozás hatásaként a Föld egyre nagyobb területein, köztük a Kárpát-medencében is mind gyakrabban bekövetkező aszály kérdése. Hibridjeinket kiterjedt szántóföldi kísérleti hálózatunk segítségével a hazai természeti viszonyok és az adott termesztési körzet gyakorlatának megfelelő körülmények között is teszteljük.

Az LG 30.325 Magyarországon 2012-ben elismert ÚJ hibridünk a korai éréscsoport elején. Azoknak jelent kitűnő megoldást, akik a korai betakarítás előnyeit kihasználva nem kívánnak lemondani a nagy terméshozamról sem.

Az LG 30.325 teljesítménye a fajtaminősítő kísérletekben.


MgSzH kisparcellás fajtaösszehasonlító kísérletek eredményei.
(korai érésű csoport 2010-2011).

Kézzelfogható előnyöket nyújt a legkeresettebb éréscsoportban az LG 33.50. Kiváló termés stabilitású, a korai éréscsoport közepén érő hibridünk. Jó alkalmazkodóképességének és stressz tűrésének köszönhetően, egyre népszerűbb.

Az LG 33.95 a korai éréscsoport végén érő, kiváló termőképességű hibrid. Bőségesen megtérül, ha kiszolgálják az igényeit, ezért az intenzív termesztést folytató gazdálkodóknak jó termőhelyi adottságok közé ajánljuk.

Nagyon jó alkalmazkodóképességének és kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően az LG 33.30 igazán biztonságos és gazdaságos hibrid. Ezért is az egyik legnépszerűbb kukoricánk.
Az LZM 461/02 kiváló termőképességű, a termésstabilitást és a gazdaságosságot ötvöző ÚJ hibrid a középérésű csoport elején. Kísérleteinkben az éréscsoport meghatározó hibridjeit nettó hozamával rendre maga mögé utasította.

Évek óta nemesítünk kiváló rost emészthetőségű siló kukorica hibrideket, amelyek a minőség egy magasabb szintjét képviselik. Ezeket LG Animal Nutrition megkülönböztető jelöléssel hozzuk forgalomba.

Kiváló beltartalmi mutatókkal rendelkezik az LG 34.90, amely a minőségi takarmányozás alapjait teremti meg és magasabb tejhozam elérését teszi lehetővé.

Kímélje meg önmagát a felesleges izgalmaktól! Az LG pontosan azt kínálja, amire Önnek szüksége van: az adottságaihoz és elvárásaihoz tökéletesen alkalmazkodó hibrideket. Döntsön minél előbb és alapozza meg nyugalmát velünk!

Nedvesi Renáta - Marketing vezető
Mórocz Péter - Termékfejlesztési vezető

Bővebb információ a Limagrain honlapján >>>