Az EuroChem ENTEC® stabilizált műtrágyacsaládja, a 2018. évi Szentlőrinci Gazdanapokon Mezőgazdasági Nagydíjat nyert. Az ENTEC® stabilizált nitrogénműtrágya, folyamatos és kiegyensúlyozott tápanyag-utánpótlást biztosít bármely időjárási körülménynél, és véd a kimosódás ellen is. A díjat dr. M. Kemal Gül, az EuroChem szakmai vezetője vette át dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkártól – írja az EuroChem közleménye.

Az ENTEC® már 1999 óta segíti a nyugat-európai termelők munkáját, közép-és kelet-európában az elmúlt években mutatták be. Az EuroChem Szakmai Fórum keretén belül augusztus 13-án egy agrárszakmai előadást követően értékelésre kerültek a műtrágya 2017. évi, Közép-Kelet Európa szerte szerzett termesztési tapasztalatai.

Eurochem

A díjat dr. M. Kemal Gül, az EuroChem mezőgazdasági szaktanácsadóinak európai vezetője vette át dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős helyettes államtitkártól

Az EuroChem Szakmai Fórumon dr. M. Kemal Gül (az EuroChem mezőgazdasági szaktanácsadóinak európai vezetője) elmondta, „Az ENTEC® műtrágya stabilizátora lassítja a nitrifikációt, így alkalmazásakor a növények hosszabb időn keresztül jutnak nitrogénhez. Hatása akár tizenkét hét is lehet, hozzáigazítva a nitrogén utánpótlást a növény fejlődéséhez. A termékcsalád rugalmasságot biztosít a munkaszervezés során, ugyanis egyes tápanyag-utánpótlási műveletek összevonhatóak. A késleltetett feltáródás révén segít minimalizálni a növénytermesztés kockázatait az egyre szélsőségesebbé váló időjárási viszonyok között is.Az ENTEC® műtrágya védelmet nyújt a kimosódás ellen, a brémai Talajtechnológiai Intézet kutatása alapján az ammóniumstabilizáló műtrágyák jelentősen csökkentik a talaj nitrát terhelését.”