Éjszaka túlnyomóan borult lesz az ég. Dél felől egyre nagyobb területen várható vegyes halmazállapotú csapadék: hó, havas eső, eső egyaránt lehet. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad az északkeleti, északi szél. A késő esti -1, +4 fokról hajnalra -2, +2 fokig hűl le a levegő.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű eső, nyugaton, délen és a hegyekben nagyobb, másutt kisebb eséllyel havas eső, hó. Az északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északkeleten átmenetileg felszakadozik a felhőzet, majd ott is újra beborul az ég. Többfelé várható eső; nyugaton napközben is, másutt legfeljebb délelőttig lehet havas eső, hó is. A keleti, északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a nap második felében néhol már felszakadozhat a felhőzet. Eleinte többfelé várható eső, északnyugaton havas eső, hó is, majd egyre kevesebb helyen számíthatunk csapadékra. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

hó

Hó is érkezhet – fotó: Pixabay

Csütörtökön erősen és közepesen felhős területek egyaránt lesznek, helyenként eső is előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Pénteken és szombaton néhol tartósabban megmaradhatnak a pára- és ködfoltok, másutt erősebben és gyengébben felhős területek váltakoznak. Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.