A nagy termések biztosítását a biológiai alapoknál kell kezdeni. Kísérletek tanúsága szerint a nagy terméseket a korszerű, új generációs hibridekkel érhetjük el. Fontos, hogy a nagy terméspotenciál mellett figyelmet fordítsunk a kockázatok minimalizálására is, hiszen az időjárás tartogathat még meglepetéseket számunkra. A tapasztalatok szerint az új generációs hibridek a kísérleti helyek 60-80%-ban legyőzik a régebbi hibrideket és természetesen az átlagos teljesítményük is jobb.

Új kihívások elé állította a kukorica termeléssel foglalkozó gazdákat a 2010-es esztendő. A csapadékos és hűvös betakarítás előtti időszak miatt felértékelődött a kukorica hibridek vízleadó képessége. Azokon a termőhelyeken, ahol nem okozott súlyos gondokat a belvíz, a hibridek termőképessége határozta meg a termelés eredményességét. Hazánkban az időjárás változó és szélsőséges. A jó hibridek kapcsán a termőképesség és vízleadó képesség mellett felértékelődik a termésbiztonság, a kiszámíthatóság, a stabilitás is.

A MONSANTO, mint a világ vezető kukoricavetőmag nemesítő, forgalmazó cége, Magyarországon is arra törekszik, hogy a termesztőknek az igényeiknek legjobban megfelelő hibrideket ajánlja. A DEKALB márka legfőbb értékei a változatos genetikai háttérben,  a nagy terméspotenciálban, a kiváló vízleadóképességben és  a kiemelkedő stressztűrőképességben nyilvánulnak meg.

A legújabb DEKALB hibridek minden éréscsoportban jelentős előrehaladást hoztak a korábbiakhoz képest mind a termést, mind a kiváló betakarításkori szemnedvességet tekintve. Hazánkban a hibridek tekintetében a FAO 300-as éréscsoport  a meghatározó. A két új prémium termék, a DKC4590, azaz az „Eminens” és a DKC4795, „Aszálylovag” a DEKALB minden értékét magában hordozza.


A MONSANTO számára fontos, hogy hibridjeikről minél több forrásból származó megbízható adat és információ álljon a gazdák rendelkezésére. Ezért a saját nemesítési, technológia fejlesztési, nagyüzemi kísérleteinken kívül részt vesznek a független szervezésű GOSZ-VSZT, illetve a Magyar Kukorica Klub TOP 20 kísérleti rendszerében is. Hibridjeik ezekben a kísérletekben is kiválóan teljesítenek. A két legfontosabb éréscsoport tekintetében a FAO 300-as kategóriában az első 5 legnagyobb termést adó hibridből 3 DEKALB hibrid volt mindkét kísérletben.

A kiváló hibridek mellé a Monsanto minden szakmai segítséget megad a gazdálkodóknak. Az újdonságokat és a cég legfontosabb agrotechnikai és agronómia eredményeit a DEKALB Innovációs Centrumok és a DEKALB KONFERENCIÁK mutatják be. Nagy népszerűségnek örvend a DEKALB HÍRLEVÉL és a WEB-es szolgáltatásaik közül a dekalbmet.hu. Újdonság a dekalbfarm.hu, melynek keretében egy táblatörzsköny és szaktanácsadó rendszer tesztelése folyik DEKALB-ot termelő gazdákkal. A MONSANTO területi képviselői a legmagasabb szakmai színvonalon, a hibridek és technológiai ajánlások helyi adaptációjával támogatják a gazdákat.

A Monsanto hibridjeit felsorakoztató legújabb katalógus minden termelőnek segít: találja meg benne Ön is a legideálisabb Dekalb vetőmagot!