Egyre gyakrabban kénytelen így a kukorica is stresszes időszakok sorozatát túlélni egy vegetációs ciklusban: legyen az extrém hőség vagy hideg, csapadékhiány, levegőtlen talajszerkezet, makro- vagy mikroelemek hiánya, a rovarok vagy gombabetegségek  által kiváltott kártétel vagy a   növényvédő szerek okozta mellékhatások, hogy csak néhányat említsünk. Sok-sok olyan tényező, amelyeket a növénytermesztők csak korlátozottan tudnak ellensúlyozni.

A SAATEN-UNION az elmúlt években olyan természetes eredetű, bioaktív anyagok fejlesztésére fordított komoly erőforrásokat, amelyeket a vetőmagon alkalmazva sikeresen csökkenthetők a növényeket érő kedvezőtlen hatások következményei, azaz nem optimális körülmények között is magasabb termés, nagyobb termésbiztonság és magasabb jövedelem válik elérhetővé.

A PRIMUS SEEDŸ  márkajelzés bevezetésével célunk, hogy még fokozottabban kihasználjuk újgenerációs hibridjeink  magas genetikai  potenciálját, fokozzuk a kelés gyorsaságát és homogenitását, a kezdeti fejlődés dinamikáját, a fiatalnövények levélfelületének növekedését. A fenti előnyök biokémiai alapja a talajban található – a növények számára sokszor felvehetetlen állapotú – tápanyagok hatékonyabb mineralizációja és hasznosulása:

  • a csírázás folyamata felgyorsul, a szántóföldi kelés aránya javul
  • a gyökerek tápanyag-felvételi kapacitása emelkedik, erőteljesebb gyökérfejlődés
  • erőteljesebb, dinamikusabb kezdeti fejlődés
  • javul a növények fotoszintézise, vitalitása
  • csökkenek a környezeti stressz-hatások negatív következményeit
  • összességében magasabb terméshozamok realizálódnak

A SAATEN-UNION az elmúlt években több hibriden és kísérleti helyszínen tesztelte ezen biokatív hatóanyagok hatásait. Az eddigi egyértelműen pozitív tapasztalatok alapján 2012-ben folytatódik alkalmazásuk  a SUFAVOR (FAO 360) a SURREAL (FAO 370), a SUPERBIA (FAO 450), és SUMBRA (FAO 480) és SUMBERTO (FAO 380) és SUMATOR (FAO 410) újgenerációs hibridek esetében PRIMUS SEED márkajelzéssel.