Egyre gyakrabban kénytelen így a kukorica is stresszes időszakok sorozatát túlélni egy vegetációs ciklusban: legyen az extrém hőség vagy hideg, csapadékhiány, levegőtlen talajszerkezet, makro- vagy mikroelemek hiánya, a rovarok vagy gombabeteg-ségek által kiváltott kártétel vagy a növényvédő szerek okozta mellékhatások, hogy csak néhányat említsünk. Sok-sok olyan tényező, amelyeket a növénytermesztők csak korlátozottan tudnak ellensúlyozni.

A SAATEN-UNION az elmúlt években olyan természetes eredetű, bioaktív anyagok fejlesztésére fordított komoly erőforrásokat, amelyeket a vetőmagon alkalmazva sikeresen csökkenthetők a növényeket érő kedvezőtlen hatások következményei, azaz nem optimális körülmények között is magasabb termés, nagyobb termésbiztonság és magasabb jövedelem válik elérhetővé.


A PRIMUS SEED� márkajelzés bevezetésével célunk, hogy még fokozottabban kihasználjuk újgenerációs hibridjeink magas genetikai potenciálját, fokozzuk a kelés gyorsaságát és homogenitását, a kezdeti fejlődés dina-mikáját, a fiatal növények levélfelületének növekedését.


A fenti előnyök biokémiai alapja a talajban található – a növények számára sokszor felvehetetlen állapotú – tápanyagok hatékonyabb mineralizációja és hasznosulása:

 • a csírázás folyamata felgyorsul, a szántóföldi kelés aránya javul
 • a gyökerek tápanyag-felvételi kapacitása emelkedik, erőteljesebb gyökérfejlődés
 • erőteljesebb, dinamikusabb kezdeti fejlődés
 • javul a növények fotoszintézise, vitalitása
 • csökkennek a környezeti stressz-hatások negatív következményei
 • összességében magasabbak lesznek a terméshozamok

A SAATEN-UNION az elmúlt években több hibriden és kísérleti helyszínen tesztelte ezen biokatív hatóanyagok hatásait. Az eddigi egyértelműen pozitív tapasztalatok alapján 2011-ben folytatódik alkalmazásuk a SUFAVOR (FAO 360), a SURREAL (FAO 370), a SUPERBIA (FAO 450), a SUMER (FAO 340), a SUMBRA (FAO 480) és a SUAREZ (FAO 350) újgenerációs hibridek esetében PRIMUS SEED márkajelzéssel.