Nem mindennapi környezetben tartotta meg az V. Termelői Verseny díjkiosztó ünnepségét a RAGT Vetőmag Kft.

A hangulatos rendezvény helyszínéül a Vasúttörténeti Parkot választotta a társaság, ahová a díjkiosztó résztvevői az RAGT jelképéhez híven – gőzmozdonnyal érkeztek.

A Vasúttörténeti Parkba érve, korhű díszletek között vette kezdetét az ünnepélyes díjátadó, - forralt bor és sült gesztenye kíséretében.

Ebben az évben kukoricából és napraforgóból is egy-egy hibrid állt a versenyezni vágyó gazdaságok rendelkezésére. A megmérettetés hibridjei szemeskukoricából a mára Magyarország egyik legnépszerűbb hibridjévé vált Phileaxx, - napraforgóból pedig a magas olajsavas Clearfield hibridek piacvezetője, a Mooglli volt.

A szemeskukorica versenyben a 145 induló gazdálkodónak köszönhetően a versenyzőket két csoportban - Kelet- és Nyugat-Magyarországra osztva értékelték. A győztesek eredményei magukért beszélnek, a dobogós gazdaságok munkájukkal kiemelten hozzájárultak az ágazat sikerességéhez.

A Mooglli napraforgó versenyben 21 gazdaság nevezett be, amelyből 14 ellenőrzött betakarítású eredmény érkezett a bíráló bizottsághoz.