A szervezők szándéka szerint a szántóföldi bemutató szakmai találkozóhely is, hiszen a szezonban mindenki a maga területén dolgozik és ez a rendezvény lehetőség, hogy a tapasztalatokat és a benyomásokat a termelők a szaktanácsadókkal és egymással is megvitassák. Az elmúlt években hagyománnyá vált rendezvény szakmai programjának legfontosabb része a kísérletbejárás, ennek során a gazdák végignézhetik, hogyan működnek a termékek és technológiák. A rendezvény igazi különlegessége volt, hogy a termelők a BASF fejlesztőmérnökeivel is találkozhattak, személyesen tőlük is kérdezhettek.

2014-ben a rendezvény programjában nagyobb átalakítást vittek véghez a szervezők. Az idei évben a BASF Agrodivíziójának kiemelt célja volt az új termékek bemutatása mellett, hogy párbeszédet hozzanak létre partnereikkel. A koncepcióváltás lényege az volt, hogy  a vendégek kísérletbejárás alatt felmerült kérdéseit helyezték a középpontba. Az eddig megszokott gyakorlattal ellentétben a szakmai prezentációk és a kísérletek bejárása mellett idén a program részét képezte a kísérletek közben felmerült legfontosabb kérdések közös megvitatása, így a szakmai programot valóban a termelők igényei alakították. A várakozásokat messze felülmúlták a termelői kérdések, amelyek a parcellabejárás kezdetétől özönlöttek: egy-egy helyszínen több mint 200 merült fel. Mivel minden kérdés megválaszolására a rendezvény keretei között nem volt lehetőség, a helyszínen el nem hangzott válaszokat utólag e-mailen küldik el mindenkinek.

Érdekes és nagy sikerű kezdeményezés volt a rendezvényen az új generáció integrálása. Idén nem hostessekkel dolgoztak, hanem szakirányú egyetemistákkal, akik a szervezési feladatokon túl a szakmai munkálatokban is részt tudtak venni.

A BASF segíteni szeretné a szakma szereplőinek egymásra találását, így az egyetemisták önéletrajzaiból összeállított gyűjteménnyel a mezőgazdaságban elhelyezkedni kívánó szakirányú egyetemisták szakmába lépésének, integrálásának megkönnyítése a céljuk.