A felsőnánai búza fajtasoron teszteltünk az idei szezonban a Pannon Starter Mega termésre gyakorolt hatását. A vetéssel egy menetben kiadott 20 kg/ha starter igen hatékonynak bizonyult, hiszen átlagosan 890 kg/ha termésnövekedést okozott. A legnagyobb hatást, több mint egy tonnát hibridbúzában mértünk. Átlagos 40.000 Ft/tonna búza átvételi árral számolva 15.000-26.000 Ft/ha nyereséget jelentett.

Starter kezelések hatása a búza terméseredményére
Felsőnána, Terepszemle-kísérlet, 2016.07.08.

Ez a technológia különösen fontos lehet a hibrid búza esetében, ahol a kisebb vetőmagnorma és a korai vetésidő miatt, kiemelt jelentőségű jó foszforellátottság a gyors indulás az erőteljes gyökérképződés és a bokrosodás érdekében. Tekintettel arra, hogy kalászos kultúrák esetében nagyobb növényszámmal kell számolni hektáronként, mint a tavaszi kultúrák esetében, ezért indokolt lenne a nagyobb mennyiségű 20-25 kg/ha adagú kijuttatás is.

A nagyobb gyökérzet tavasszal is érezteti kedvező hatását, mivel így a kiadott nitrogén fejtrágya jobban fog hasznosulni.

Ahhoz, hogy mindenkinek lehetősége legyen az őszi mikrogranulált starter műtrágyák hatását kihasználni, a Kwizda a következőket kínálja:

• Mikrogranulátumszóró-adapter 3-5 éves futamidőre, igen kedvező áron és konstrukcióval. Az általunk kínált adapter, mivel aprómagvetésre is alkalmas, ideális a zöldítéshez kapcsolatos vetési munkákhoz is.  Kiegészítésekkel alkalmas arra is, hogy az őszi és a tavaszi vetéshez használt gépekre is felszereljük, így gyakorlatilag egy adapter áráért kettőt kapunk.

• A jobb agronómia hatásért javasolt a megemelt dózis alkalmazása, ezért minden általunk forgalmazott mikrogranulált starter műtrágyára 10 százalék TERMÉK RABATOT biztosítunk!

Az akció részleteiről érdeklődjön a Kwizda területi képviselőinél!