A Pápa önkormányzatának támogatásával, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében megvalósuló rendezvény idén is kiemelkedő lehetőséget biztosít a régió agrárszereplőinek a nagyközönséggel találkozásra, a lehetséges partnerekkel megismerkedésre és a kikapcsolódásra.

A XXI. Pápai Agrárexpo nagy hagyományú komplex szakmai rendezvény, amely családias környezetben mutatja be a mezőgazdasági szektor számos szakmai és szórakoztató elemét, a pápai Perutz Stadion és a Városi Sportcsarnok közötti területen, valamint a csarnokban.

Az expo a kapcsolatépítésre, az információszerzésre és a szórakozásra is ideális terep – fotó: nak.hu

A Portfolio és az agrárszektor.hu idén már második alkalommal rendezi meg a rendezvényhez kapcsoltan a Nyugat-magyarországi Agrárfórumát. A konferencia fókuszában a régió élelmiszergazdaságát meghatározó ágazatok és a legfontosabb agrárgazdasági aktualitások állnak. Üzleti és finanszírozási lehetőségek, piaci információk, szakpolitika és gyakorlati tapasztalatok egy helyen, első kézből az ágazat kiváló szakembereitől és vállalatvezetőitől, vállalkozóitól és gazdálkodóktól. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara standján pedig falugazdászok és referensek várják az érdeklődők kérdéseit.

A szakmai konferenciákon, tájékoztatókon túl a szórakoztató és látványos programokból sem lesz hiány. Sok egyéb mellett gyakorlati, gép-, tenyészállat-, solymász- és lovasbemutatók, valamint fogathajtó verseny is gondoskodnak a kilátogatók szórakoztatásáról. A családosan érkező vendégek számára színes és változatos gyermekprogramokkal is készülnek.

A Pápai Agrárexpo a Nyugat-Dunántúl legjelentősebb mezőgazdasági szakkiállítása és vására – fotó: nak.hu

Évről évre egyre többen látogatnak ki a rendezvényre – tavaly már több mint 12 ezren, ami rekord látogatószámot jelentett. Mindez azt mutatja, hogy a célközönség és a szakma egyaránt folyamatosan visszaigazolja a rendezvény magas színvonalát.

Kijelenthetjük, hogy a Pápai Agrárexpo az elmúlt két évtizedben megtalálta a helyét a hazai rendezvények palettáján, annak üde regionális színfoltja. Az esztendők során jól kialakult és bejáratott programokat a szervezők igyekeznek aktualitásokkal, érdekességekkel színesíteni, emellett folyamatosan erősíteni az esemény regionális szerepét.

A rendezvényhez kapcsolódóan rendezik meg a Veszprém megyei vadásznapot is, ahol a színes programok mellett vadászati konferenciára is sor kerül. Itt egyebek közt a módosult vadászati törvényről, a tájegységi vadgazdálkodásról és a földtulajdonosi közösségek új vadászati ciklushoz kapcsolódó feladatairól valamint a vadkárral kapcsolatos jogokról, kötelezettségekről és a vadkár megállapítási protokollról is szó lesz.