A bizottság által kiadott közlemény azt is ismerteti, hogy a tagállamok hatóságainak szeptember végéig kell módosítaniuk vagy visszavonniuk a szerek alkalmazására kiadott engedélyeket, a meglévő készleteket pedig november 30-ig lehet felhasználni.
Ez azt jelenti, hogy a tavaszi vetésű növények (pl.: kukorica, napraforgó) vetőmagját nem lehet rovarölő szerrel csávázni, és a talajfertőtlenítő szerek száma is megfeleződik.
Mi továbbra is két megoldást kínálunk:



Kentaur 5 G és Cyren EC

Drótféreg kártétel kukoricában
(Zala megye, 2012.)


A Cheminova Magyarország Kft. a fent ismertetett problémák kezelésére ajánlja a Kenatur 5 G talajfertőtlenítő mikrogranulátumot. A termék hatóanyaga 50 g/kg klórpirifosz, amely jól ismert kiváló rovarölő hatóanyag, gyakorlatilag a hatáshelyen előforduló összes kártevő ellen hatékony, gyors és biztonságos védelmet ad. A hatóanyag kontakt gyomor és gázosodó idegméreg.
Miért előnyös a Kentaur 5 G használata talajfertőtlenítésre?

  • Kukorica, napraforgó, burgonya, zöldségfélék esetében rendelkezik okirattal 8-10 kg/ha-os dózisban,
  • Biztos és széleskörű hatékonyság a klórpirifosz hatóanyaggal,
  • A kijuttatás helyén talajnedvesség hatására gázosodik, az ott előforduló talajlakó és csíranövénykori (pl. kukoricabarkó) kártevőket elpusztítja,
  • Rendkívül gazdaságos és költségkímélő megoldás!


Azoknak akik folyékony talajfertőtlenítőt használnak, a szintén klórpirifosz hatóanyagtartalmú Cyren EC nyújt megoldást.

Ne feledjék a Kentaur 5 G talajfertőtlenítő granulátum, 2014-ben is használható!

További információ:
www.cheminova.hu
Kentaur 5 G

Tóth Balázs
Cheminova Magyarország Kft.