A magyar búzatermés legnagyobb felhasználói közé tartozó vállalat győri gyárában évi 11 ezer tonnányi terméket állít elő. Termékeit - kötöttük a sós pálcikát, perecet, krékert - a szomszédos országok mellett Uruguayba, Izraelbe, Dél-Afrikába, Kínába és Brazíliába exportálják.

A vállalatnak közvetlenül beszállító malmok a 13 ezer tonnányi búzából 10 ezer tonna lisztet őrölnek.

A teljes magyar sóssnack-piac évi forgalom 50 százalékát állítja elő az Intersnack Magyarország győri gyára a cég saját adatai szerint. A vállalatcsoport magyar gyártóüzemében készülő lisztes alapú termékek közül legnépszerűbb a Stickletti sóspálcika, így a legnagyobb mennyiség ebből a klasszikusból készül a győri gyártósorokon. A Chio sós ropijából 5300 tonna sül ki évente, de a hazai fejlesztésű burgonyás és sajtos változat is kedvelt.

A győri gyár teljes gyártási mennyiségének felét az exportra gyártott ropik teszik ki. Legnagyobb mennyiségben a cseh, lengyel, román és bolgár boltok polcaira kerül a magyar búzából készült ropi. A sóspálcikák mellett nagyon kedveltek a krékerek is, amelyekből évente 2400 tonnát exportál az Intersnack az uruguayi, egyiptomi, dél-afrikai, libanoni, egyesült államokbeli, izraeli, kínai, brazil, és thaiföldi piacra is.

A társaság tavalyi mérlege - a céginformáció adatai szerint - 11,1 milliárd forint nettó árbevétel mellett 740 millió forint veszteséget mutat.

Kép: retail.hu