Teljesen új hatásmód

A Zorvec™ Zelavin® egy teljesen új hatásmóddal rendelkező gombaölő szer hatóanyagcsoport (FRAC 49) legelső tagja az oxiszterol- kötő fehérjét gátolja (OSBPI), mely hatékony az oomikóták ellen, különös tekintettel a peronoszpóra félékre. A gombák elleni védelem megbízhatóságának és hosszú hatástartamának páratlan kombinációját nyújtja az egészségesebb és az egyöntetűbb termésért bor- és csemegeszőlőben.

szőlő

Új hatásmód, számos előnnyel.

A Zorvec™ Zelavin® új hatáshelyen, teljesen új biokémiai módon fejti ki hatását, ennek következtében nincs keresztrezisztencia a jelenleg forgalomban levő gombaölő szerekkel. A gombaölőszer-csomag több helyen avatkozik be a kórokozó életciklusába, preventív, kuratív, eradikatív és antisporuláns hatása hatékonyabb és hosszan tartó védelmet nyújt. A készítmény megvédi a kezelt leveleket, a növekedésük és a fejlődésük alatt, beleértve azokat a leveleket is, amelyek a kezelés idejében kisebbek, mint a végső méretük 20%-a.

Zorvec™ Zelavin® Bria gombaölőszer-csomag

Csomagméret 0,8 l Zorvec™ Zelavin® + 5 kg Flovine
Dózis 0,2 l/ha Zorvec™ Zelavin® + 1.25 kg/ha Flovine
Időzítés Virágzástól terméskötődésig
Formuláció OD formuláció 100 g/l Zorvec® hatóanyaggal
Kezelések száma 2 kijuttatás/év
Légi kijuttatás Nem engedélyezett

Javasolt növényvédelmi technológia

A Zorvec™ Zelavin® Bria bor- és csemegeszőlőben is alkalmazható a peronoszpóra (Plasmopara viticola) ellen, alacsony dózisban, a növény legérzékenyebb fenológiai állapotában. A két preventív kezelést blokkban célszerű kijuttatni 10-14 napos intervallumban. A Zorvec™ Zelavin® Bria kijuttatása nem ajánlott terméskötődés után.

A Zorvec™ Zelavin® legfontosabb előnyei
Corteva Agriscience

Nincs keresztrezisztencia más, forgalomban lévő gombaölő szerrel

• Új eszköz a peronoszpóra elleni védelemben, levélen és fürtön egyaránt
• Lehetővé teszi a jobb hatékonyságot és a hosszabb hatástartamot az egész védekezési program alatt.

Esőálló (20 perccel a kujittatás után)

• Szélsőséges időjárás esetén kijuttatási rugalmasságot nyújt.
• Csökkenti a szükségességét az újrapermetezéseknek és a terven felüli kezeléseknek.

Védelem az új hajtásoknak

• Szisztemikus mozgás az új és növekvő levelekbe.
• Nélkülözhetetlen a levél és termésvédelem maximalizálása érdekében a termésképződés idején.

gombaölő szer

A Zorvec™ Zelavin® Bria esőállóságának vizsgálata (Forrás: Corteva saját kísérlet, Franciaország, 2016.)

Többszörös hatás

A Zorvec™ gombaölő szer hatóanyag a kórokozó életciklusának több pontján fejti ki hatását, így egyedülállóan megbízható védelmet nyújt a szőlő fejlődésének kritikus időszakában.

Megelőző hatás*: gátolja a zoospórák kiszabadulását és csírázását.

Kuratív hatás*: megállítja a micélium növekedését a gazdanövényben, mielőtt látható tünetek jelentkeznének, akár kétnapos kuratív védelmet biztosítva.

Fertőzés utáni hatás*: (a látható tünetek megjelenése után) megállítja a micélium növekedését; gátolja a foltok további növekedését.

Antisporuláns hatás*: gátolja a spórák képződését.

* A Zorvec™-et csak megelőző módon ajánlják.

peronoszpóra

A készítmény védelmének eredménye az állományon

Rezisztencia menedzsment

A rezisztencia kialakulásának megelőzése érdekében, a Corteva™ Agriscience kiválasztotta a Zorvec™ Zelavin®, tankkeverékben alkalmazható kontakt hatóanyagú kombinációs partnerét. A Zorvec™ Zelavin® Bria csomag a Zorvec™ Zelavin® és a folpet hatóanyagú Flovine gombaölő szereket tartalmazza. A folpet többszörös hatáshelyű molekulája a FRAC M4-es csoportjába tartozik. Zorvec™ Zelavin® tankkombinációban a Flovine ajánlott dózisa 1,25 kg/ha a peronoszpóra (Plasmopara viticola) ellen, együtt kijuttatva.

Meggyőző hatékonyság a forgalomban levő készítményekkel szemben

Több országban elvégzett kísérletet összesítve a Zorvec™ Zelavin® bizonyította kiemelkedő hatékonyságát a peronoszpóra ellen a standard termékekhez képest. Sőt, a Zorvec™ Zelavin® Bria segít a szőlőtermesztők számára a hatékonyabb növényvédelem és eredményesebb gazdálkodás elérésében.

szőlő

A Zorvec™ Zelavin® Bria és más hatóanyagok összehasonlítása (forrás: Corteva saját kísérlet, Franciaország, 2016.)

A készítmény letölthető katalógusa itt érhető el.

További információ a Corteva Agriscience honlapján található.

A növényvédő szereket mindig biztonságosan és felelősségteljesen használja és mindig győződjön meg róla, hogy a címke alapján juttatta ki a terméket!
® ™ A DuPont, a Dow AgroSciences és a Pioneer, valamint ezek leányvállalatainak vagy a védjegy tulajdonosainak védjegyei. © 2020 Corteva.