Csávázási programunk-kal korszerű gépekhez segítjük partnereinket, amivel gazdaságosabban és eredményesebben használhatók a csávázó szerek. „Táplálunk és védünk” Programunk a korszerű növénytáplálás és növényvédelem összekapcsolásán alapszik. Lényege: a jó kondícióban levő növény kevésbé betegszik meg, tehát védelméhez kevesebb vegyszer szükséges. Repce Programunk- biztonságosabbá teszi a termelést, kelési és kifagyási biztosítással tovább csökkentve a termelők kockázatát.

Kukoricatermesztés jövedelmezőbben

Hazánk egyik legfontosabb mezőgazdasági növénye a kukorica. A sikeres együttműködés itt volt leginkább mérhető. A Marshal pumpa bevezetésével javítottuk a talajfertőtlenítés hatékonyságát, eredményesebbé téve a hagyományos talajlakó kártevők és a kukoricabogár lárvák elleni védekezést. Speciális Marshal kijuttató eszközünk, a perisztaltikus pumpa sikere után egyre több gazdaságban használják a továbbfejlesztett elektronikus változatot is. A „Táplálunk és védünk” Program keretében a Wuxal® Cink szuszpenziós lombtrágya bevezetésével megalapoztuk az ország cinkhiányos területein is a kukorica magas termését. Gyomirtási csomagjaink - a Titus® ATG és a Titus® MTG- az összes meghatározó gyom ellen hatékony védelmet biztosítottak. Virtuális csomagok révén a kijuttatás idejének, és helyének megfelelően igény szerint alakíthatók.

Újdonságaink a kukorica gyomirtásában

2007 közepétől az atrazin hatóanyag felhasználása teljesen megszűnik. Helyét a hasonló tulajdonságokkal bíró terbutilazin veszi át. Ez a hatóanyag ugyanis nem perzisztens, így nincs gond az utóveteménnyel, nem tapasztaltak rezisztenciát, viszont ugyanazzal a gyomirtási spektrummal rendelkezik. A Magyar Kwizda palettáján 2007-től Click® FL márkanéven megtalálható lesz ez a hatóanyag, és az Ambrosia elatior ellen igen hatékony és még szelektívebb dimetenamid hatóanyagú Spectrum® egyszikű irtó gyomirtó szerrel ikercsomagolásban kínáljuk. A csomag 5 hektárra elegendő termékeket tartalmaz, nevezetesen 5 l Spectrum-ot és 10 l Click-et. A 2006 -os év megmutatta, hogy a preemergens kezelések kiváló és gazdaságos gyomirtást biztosítanak.

Az év közepéig még forgalmazható atrazin hatóanyagú Maizina® 90 WG-t, a palettánkon szintén újdonságnak számító acetoklór hatóanyagú Guardian® Max termékkel kínáljuk. A kombinációk szinte valamennyi egy és kétszikű magról kelő gyom ellen hatékonyak, és kellő tartamhatással is rendelkeznek. A kukoricát nem károsítják, így nyugodtan használhatók az utóbbi időben terjedő korai posztemergens kezelésre is.

Idén „Táplálunk és védünk” Csomag-ban is hozzáférhetőek lesznek a termékek. A csomag 80 hektárra elegendő Click-et, Spectrum-ot, U-46 D Fluid-ot és Wuxal® Cink-et tartalmaz. Így jelentős előnyt biztosítanak a hektárköltségek viszonylatában, ugyanakkor a magasabb termés, a nagyobb jövedelem ígéretét hordozzák magukban.

Ön is gondolkozzon csomagban, termeljen olcsóbban!

Mathiász Tivadar
Magyar Kwizda