NK Neoma - CLEARFIELD hibrid - Korai érésű

Új távlatok

 

NK Brio termés

Az NK Neoma alaphibridje az NK Brio, annak imidazolinon rezisztens (CLEARFIELD) változata. A hibrid négy éves hivatalos eredménnyel rendelkezik. 2007-től, mint EU-listás kontroll hibrid szerepel az állami regisztrációs kísérletekben az imidazolinon ellenálló korai hibridek csoportjában. Nagyüzemi tesztelése is 2007-ben kezdődött meg. Saját és nagyüzemi kísérletek is bizonyítják, hogy mind kaszattermése, mind olajtartalma gyakorlatilag megegyezik az NK Brio teljesítményével. 2007-óta a CLEARFIELD (imidazolinon rezisztens) termesztés-technológia legismertebb képviselője és Magyarországon a legnagyobb területen termesztett hibrid. 2009 - MgSzH eredmények: 3,84 t/ha; 102,2% - Kezelt IMI csoport: az első 5 helyezett mind SYNGENTA hibrid volt a csoportban.


Agronómiai és kórtani tulajdonságok

A korai érésre hajló hibrid ugyanazon agronómiai tulajdonságokkal rendelkezik, mint az NK Brio. Növénymagassága lehetővé teheti a hidas technológia alkalmazását állományszárításkor. A hivatalos peronoszpóra tesztek alapján rezisztens a Magyarországon megtalálható összes peronoszpóra patotípusra és rezisztens a napraforgószádor E rasszával szemben is. A hivatalos kórtani megfigyelések alapján Diaporthe helianthi-val szemben kissé fogékony, míg fehérpenészes szár- és tányérrothadással szemben átlagos fogékonyságot mutat.


NK Kansas FAO 300

Korai aratás - korai árbevétel

Korszerű, nagy teljesítményű kukorica, amely a legmagasabb igéyeket is kielégíti a FAO 300-as csoport elején. Ebben, az energiaárak miatt egyre fontosabb éréstartományban olyan hibridet ajánlhatunk, amely a FAO 300-as éréscsoport végén lévő hibridekkel azonos termésre képes.

 

Gyors kezdeti fejlődés

Gyors korai fejlődési erélye hasonló a többi Syngenta hibridhez. A növény átlagos magasságú. Szára vastag és erős. Levelei felállóak. Termőképessége magas, vízleadása gyors. Kukoricamoly által nem kedvelt fajta. A szemek általában 16-18 szemsorban mélyen ülnek. A csuhélevelek viszonylag vékonyak és az érés során fellazulnak. 2007 után 2008-ban is nagyon jól szerepelt a hivatalos MgSzH fajtakísérletekben. Csoportjának egyik legkorábbi fajtája volt, emellett minden éven a csoport legjobb termés-szemnedvesség arányú hibridjekét jelezte korszerűségét és messze maga mögé utasította ebben a tekintetben is a standardokat. Termése 2007-ben +12,4%-kal, 2008-ban +6,9%-kal volt magasabb a standardok átlagánál. 2009-ben már nagyüzemi körülmények között is bizonyította jó termését.


NK Ferti - HO hibrid - Korai érésű

Új fejezet: az NK Brio HO változata

 

Magas termőképesség

Alaphibridje az NK Brio, gyakorlatilag annak magas olajsavtartalmú változata. A hibrid köztermesztése 2006-ban kezdődött meg, s üzemi szinten realizált rendkívül magas kaszattermése, kiváló olaj- és olajsavtartalma alapján 2007-től hazánk piacvezető HO hibridje. Magyarországon 2004-ben és 2005-ben kisparcellás termékfejlesztési kísérletekben teszteltük.

Az MgSzH fajtaösszehasonlító kísérleteiben a speciális HO csoportban 2007-ben a második, 2008-ban és 2009-ben az első helyen szerepelt 4,0 t/ha kaszatterméssel. Olajtartalma magas, 2008-ban 50,47% volt az állami kísérletekben.


NK Brio tulajdonságok

A hibrid termőképességét és olajtartalmát tekintve az NK Brio tulajdonságaival rendelkezik, megtartva annak kiváló adaptációs, rezisztenciális és összkórtani értékeit. Középmagas, nagy levélfelületű típus. Szárazságtűrése és öntermékenyülési hajlama átlagon felüli. Peronoszpóra és szádor (E rassz) rezisztens. Diapothe helianthi-val szemben nem fogékony.

Olajsavtartalom

2008-ban a hibrid olajsavtartalma az MgSzH fajtaösszhasonlító kísérleteiben 86,45 % volt. Nagyüzemi termesztése során a magas olajsavtartalom megtartását 150-200 méteres izolációval kell biztosítani.

 

NK Lucius FAO 330

Védett hozam

Szemet gyönyörködtető csövek minden termőhelyen

Új kiemelkedő teljesítményű hibrid a FAO 300-as csoport első harmadából. 2006-ban jó termesztési körülmények között kitűnt magas termésével és alacsony betakarítási szemnedvességével. 2007-ben, amit az egyik legaszályosabb évnek tekintünk, megcsillogtatta jó szárazságtűrését. Kiváló teljesítményt nyújtott az alacsonyabb és a magasabb termésszintű helyeken is. A 2008-as és 2009-es eredményeiből pedig az tűnik ki, hogy méltán várhatjuk, hogy a fajtaajánlatunk egyik zászlóshajójává váljon a FAO 300-as csoport elején. Minden talajtípusra ajánljuk. Vízleadása nagyon gyors.

 

Kedvező agronómiai tulajdonságok
Korai vetésre alkalmas hibrid.

Az átlagnál alacsonyabb termetű, szára vastag, erős. Korán betakarítható, búza elővetemény. Gyökere erős, korai gyökérdőlésre nem tűnik hajlamosnak. A jól termékenyült csövek végét a csuhélevél teljesen fedi. Kiváló csőegészséggel bír. A csövek általában (16)-18-20 szemsorosak. A szemek mélyen ülnek, a csutka vékony. Jó szem- és csutka arányú. Nem volt érzékeny az általánosan használt herbicidekre. Kísérleteinkben hektoliter súlya 73,4kg volt 2007-ben.

NK Kansas (FAO 300) vagy NK Lucius (FAO 330)
48 db zsák 50 ezres kiszerelésben
plusz
NK Neoma (Cruiser) vagy NK Ferti (Cruiser)
10 db zsák 150 ezres kiszerelésben
Kukorica és napraforgó vetőmag egy raklapon
jelentős gyártói kedvezménnyel!

Részletes információ a 06/20 508-7229-es telefonszámon kapható

További ajánlatokért kattintson ide!