A KWS Magyarország Kft. nemcsak hibrideket nemesít, vagy vetőmagot állít elő és ad el partnereinek, hanem olyan hozzáadott értékekkel is támogatja az Őt választó gazdálkodókat, ami a hazai piacon eddig egyedülálló. Összességében nemcsak az új hibridek propagálása egy nemesítőház elsődleges feladata, hanem az adott kultúrához megfelelő innovatív szántóföldi technológiák alkalmazásának megismertetése is. A KWS Magyarország Kft. és VALKON Kft. szakemberei kiemelkedő figyelmet szentelnek erre a kérdésre. Hiszen a hosszú távú célok eléréséhez és a jó hírnévhez mára már nem elegendő csupán eladni a vetőmagot. Partnereinket el kell látni megfelelő technológiai ismeretekkel is.

Látogassa meg szántóföldi rendezvényeinket, ahol személyesen tapasztalhatja meg a technológia előnyét.

A KWS mellett nincs növényvédőszeres ágazat, mégis Európában a második legeredményesebb vetőmag forgalmazójaként ismert. Büszkék vagyunk arra, hogy a repcetermesztés jövedelmezőségében Magyarországon elsőként a KWS és a VALKON összefogásában sikerült a piacvezető hibridek és a sikeres technológia párosításában újragondolni és új alapokra helyezni a repcetermesztést. Évekkel ezelőtt „Az őszi káposztarepce magasabb termésátlagainak elérése csökkentett vetőmag felhasználás mellett" célt tűzte ki a KWS Magyarország Kft. és a VALKON Kft. A SIMBA angliai gépgyárat 2010-ben felvásárolta az amerikai GREAT PLAINS cégcsoport. E fúzió után az európai gazdák számára is új, a VALKON Kft. által kivitelezett, országszerte mintegy kéttucatnyi helyszínen végzett próbavetést KWS hibridekkel. Ezeken a helyszíneken megfigyeljük és tanulmányozzuk a hagyományos vetési technikához képest a széles sorú őszi káposztarepce vetéstechnika eredményeit. 2014-ben a harmadik éve, hogy közösen keresünk megoldásokat gépészeti és természetesen hibrid oldalról az Önök gazdaságába. Az eddigi legfontosabb együttes eredményünk a sok esetben akár +1 t/ha nagyobb termésmennyiség elérése volt.


Ha repce, akkor KWS!

Forduljon hozzánk bizalommal, ha felkeltette érdeklődését a technológia és az 1 t/ha terméstöbblet.

A két cég közötti magas szintű szakmai kapcsolat és az innováció iránti érdeklődésből adódó elkötelezettség inspirált minket arra, hogy hazai viszonyok között teszteljük a szélessortávú vetéstechnológiát sávos vetésben és a majdani eredmények tükrében választ adjunk a felmerülő igényekre. „A kevesebb több" kulcsa a gyökértömegben rejlik. A gyökértömeg relatív nagyságának számos limitáló faktora közül az egyik az adott területen lévő egységnyi növényszám és azok egymáshoz képesti elhelyezkedése. Egyszóval a „növényünk komfort érzetét" növelhetjük tudatosan. A KWS hazánkban először definiálja ezt a technológiát, és ennek az új technológiának a védjegye a WRD (Wide Row Design). Számos kritériumnak kell egyidőben megfelelnie azoknak a hybrideknek, melyek a WRD tanúsítványt megkapják:

  •  Erősebb vegetatív részek
  •  Nagyobb gyökértömeg
  •  Nagyobb asszimilációs felület
  •  Intenzívebb korai fejlődés
  •  Alacsonyabb állomány
  •  Horizontális fejlődés
  •  Sokkal több elágazás

A jövőben azok a hybridek kaphatják meg a WRD védjegyet, amelyek átestek egy tesztelési folyamaton üzemi körülmények között, és melynek eredményei alapján kiérdemlik azt.

Pintér János,
KWS Magyarország Kft.
Termék-és marketingmenedzser

Látogasson el honlapunkra, és tekintse meg repce vetőmag kínálatunkat!