Az Európai Bizottság adatai szerint 2016 első 49 hetében 178,05 euró/100 kilogramm volt az egészcsirke uniós átlagára, ami 5,3 százalékkal alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakának átlagára. Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára (255 forint/kilogramm) 2,5 százalékkal volt alacsonyabb 2016 1-49. hetében az előző év azonos időszakának átlagárához képest. Az egész csirke feldolgozói értékesítési ára 5 százalékkal, a csirkecombé csaknem 14 százalékkal, a csirkemellé pedig 3,5 százalékkal csökkent ugyanebben az összehasonlításban.

Az Európai Bizottság adatai szerint az Európai Unió baromfihúsexportja 9,7 százalékkal 1,3 millió tonnára emelkedett 2016 első tíz hónapjában az előzőesztendő azonos időszakához viszonyítva. Ezzel egy időben a közösség baromfihúsimportja 4,6 százalékkal 759 ezer tonnára emelkedett – áll az Agrárpiaci Jelentések Baromfi c. legfrissebb kiadványában, ami IDE kattintva tölthető le.

Az EU baromfiúsexportja és -importja is növekedett – fotó: Shutterstock

A vágócsirke termelői ára és a csirkehúsok feldolgozói értékesítési ára Magyarországon

AKI