Válassza a friss hazait, segítse ezzel is a magyar gazdákat – hangsúlyozza a fogyasztók számára az agrárgazdasági kamara. Kiemelkedően fontos az immunrendszer erősítése szempontjából, hogy naponta többször, lehetőség szerint három-ötször fogyasszunk különféle zöldséget és gyümölcsöt.

Hazai termékek vásárlásával támogatjuk a magyar termelőket – fotó: Pixabay

Gyengébb immunrendszerrel kiszolgáltatottabbá válhatunk a betegségekkel, vírusokkal, így az új koronavírussal szemben is; immunrendszerünk erősítésével hatékonyan segíthetjük szervezetünk védekezését, egy esetleges fertőzés esetén pedig a mielőbbi, szövődménymentes gyógyulást.

A piacon már jelenlévő hazai termelésű zöldségek nagy hasznunkra lehetnek ebben, és a következő hónapokban is a rendes menetrend szerint elérhető lesz majd minden megszokott, magyarországi termelésű zöldség és gyümölcs. A zöldségek és a gyümölcsök tápanyagdúsak, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élelmi rosttal és antioxidánsokkal. Sok szakember a „szuperélelmiszerek” közé sorolja őket, amelyek az emberi szervezetben az egészség megőrzését vagy épp helyreállítását szolgálják.

A termékek biztonságosak, fertőtlenítést nem igényelnek, de fontos, hogy fogyasztás előtt alaposan, akár többször is mossuk meg és törölgessük meg őket.

Kétmillió tonna zöldséget és 800 ezer tonna gyümölcsöt termelünk – fotó: MTI/Rosta Tibor

A hazai kertészeti termelés képes kielégíteni a lakosság igényeit, hiszen közel 2400 hektáron folyik intenzív zöldséghajtatás, illetve 80 ezer hektáron szabadföldi zöldségtermesztés, amellyel Magyarország közel 2 millió tonna zöldséget termel. Emellett szintén körülbelül 80 ezer hektáron folyik gyümölcstermesztés, ami évi 800 ezer tonna megtermelt gyümölcsöt jelent. Az itthon előállított zöldség-gyümölcs mennyiségének közel fele frisspiaci termék, fele pedig a feldolgozóipar alapanyagaként szolgál.