A takarmányárpa tőzsdei ára nem változott az egy héttel korábbihoz képest. A jövő márciusi és júliusi szállítású takarmánykukorica jegyzése tonnánként 400, a májusi lejáratúé 200 forinttal emelkedett. Az olajnövények határidős ára stagnált, a napraforgómagra tonnánként 98,5 ezer, a repcemagra 107 ezer (2014. márciusi lejárat) és 103 ezer forintos (2014. májusi lejárat) áron lehetett ügyletet kötni.

A chicagói árutőzsdén (CME/CBOT) a búza fronthavi jegyzése 5 százalékkal, tonnánként 230 dollár alá esett december 6–12. között, ugyanis a dollár erősödése miatt csökkent az USA egyébként sem versenyképes terménye iránti kereslet. Emellett az USA agrárminisztériuma (USDA) legfrissebb havi jelentésében 2 százalékkal növelte a búza átmenőkészleteinek várható nagyságát, tekintettel arra, hogy a takarmányipar az ol csóbb helyettesítővel, a kukoricával fedezi az igényeket. A kukorica legközelebbi lejáratra szóló ára a termény élénkülő forgalma miatt 170 dollár közelébe erősödött Chicagóban.

Párizsban (MATIF) – elemzők szerint az év végi pozíciózárások miatt – ereszkedni kezdtek a terményárak: a búza fronthavi jegyzése tonnánként 206 euróra, a kukoricáé 176 euróra mérséklődött.