A malmi búza jegyzése tartotta korábbi pozícióját, tonnánként 50 ezer forint körül volt elérhető. A decemberi szállítású takarmánybúzával az egy héttel korábbinál 500 forinttal drágábban kereskedhettek, a márciusi jegyzés tonnánként 42 300 forint maradt.

A korábbi hetek csapadékos időjárása miatt lassan halad a takarmánykukorica betakarítása, és bár az előrejelzések szerint bőséges termés várható, a zöme még a földeken van. A betakarítás körüli bizonytalanságok 200-800 forinttal 35,8-39,1 ezer forintig emelték a takarmánykukorica jegyzését a BÉT-en. A takarmányárpát az egy héttel korábbinál drágábban, tonnánkénti 40 300 forintos áron vásárolhatták október 9-én.

Bár a napraforgómag jelentős hányada már a raktárakban van, a BÉT-en 1300-2300 forinttal nőtt a termény különböző lejáratokra szóló jegyzése, követve a világ legnagyobb napraforgómag-termelőjeként számon tartott Ukrajna kikötői árának trendjét. A repcemag novemberi és márciusi jegyzését 1500 forinttal felfelé korrigálták a megfigyelt időszakban.

Az október eleji átmenti emelkedést követően Chicagóban (CME/CBOT) és Párizsban (MATIF) egyaránt mérséklődött a búza és a kukorica jegyzése.