A január 10-25. között szervezett rendezvénysorozat célja, hogy marketing, értékesítési és jogi ismeretek átadásával segítsék a helyi élelmiszer-vállalkozásokat. A helyi élelmiszer-kézművesek mellett azokat is várják a szervezők, akik még csak tervezik vállalkozásuk elindítását.

A részvétel ingyenes, csupán regisztráció szükséges hozzá az alapítvány honlapján. Az első szemináriumot Kecskeméten tartják, a további rendezvényeket Székesfehérváron és Nyíregyházán. A programsorozat a tervek szerint tavasszal folytatódik.

A 2010-ben létrehozott alapítvány célja a magyarországi élelmiszergazdaság fenntarthatóságának és versenyképességének támogatása, segítve, hogy a magyar fogyasztók a belföldön előállított élelmiszerek gazdag választékát találják a magyar üzletekben. Támogatja a tudatos vásárlók számának gyarapodását, a vidék értékeinek megőrzését. Emellett az alapítvány segíti az élelmiszer-előállítókat abban, hogy termékeiket sokszínű élelmiszerkereskedelmi csatornákon keresztül tudják értékesíteni.