Ma éjjel észak felől fokozatosan mindenhol beborul az ég, és többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél hajnalban már többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

időjárás

Lesz eső, talán hó is, de a mínusz fokok nem térnek vissza – fotó: Pixabay

Pénteken délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, majd a déli óráktól észak felől elkezdődik a felhőzet csökkenése, legtovább a Duna vonalában és a Dél-Dunántúlon marad felhős az ég. A nap második felében is itt várható csapadék, és estefelé az eső mellett a Dél-Dunántúlon havas eső is lehet, de havazás sem kizárt. Az északkeleti, északi szél többfelé megerősödik, a középső területek kivételével viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű, északkeleten késő délelőttől már csökken a hőmérséklet.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.