Ma éjjel átmenetileg nagy területen kiderül az ég, majd hajnalban dél, délnyugat felől erős felhősödés kezdődik. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt légmozgásra számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között alakul, de az Északi-középhegység derült, szélvédett völgyeiben, illetve az északkeleti határvidék hóval borított tájain ennél hidegebb is lehet.

időjárás

Szombaton esetefelé már havazhat is – fotó: András Endre

Szombaton kezdetben északkeleten még fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, majd délutánra ott is megvastagszik a felhőzet. Estétől dél felől egyre többfelé kezdődik havazás. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között alakul, de az Északi-középhegység derült, szélvédett völgyeiben, illetve az északkeleti határvidék hóval borított tájain ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.