A BASF globális kereskedelmi engedélyt adott a Corteva Agriscience-nek arra, hogy a BASF Clearfield Plus gyomirtó szer hatóanyagait toleráló napraforgó hibrideket fejlesszen ki. Az engedély minden Corteva Agriscience vetőmagmárkára érvényes Európa, Afrika, Ázsia, az Egyesült Államok és Latin-Amerika területén.

„A globális napraforgópiac folyamatosan bővül, a termelőknek pedig fejlett és fenntartható megoldásokra van szükségük a hatékony gyomirtáshoz " – mondta Larry Robertson, a Corteva Agriscience Olajos Magvak globális üzleti portfólió vezetője. „A létrejött megállapodás lehetővé teszi a Corteva Agriscience számára, hogy olyan integrált vetőmag- és növényvédelmi megoldásokat kínáljon a gazdáknak, amelyek több lehetőséget biztosítanak a gyomokkal szembeni küzdelemben, valamennyi hibridünk esetében. A bizonyítottan innovatív gyomirtás és a fejlett genetikájú vetőmagok iparági szinten legszélesebb választéka együttesen komoly hasznot kínál a termelők számára ebben a fontos szegmensben."

napraforgó

A Corteva Agriscience engedélyt kapott arra, hogy a BASF Clearfield Plus gyomirtó szer hatóanyagait toleráló napraforgó hibrideket fejlesszen ki – fotó: Agroinform.hu

A Clearfield Plus egy hagyományos növénynemesítési eljárásokkal kifejlesztett napraforgó-termesztéstechnológiai rendszer, amely a teljes szezonra biztosít jobb hatásfokú gyomkontrollt a gazdálkodóknak, továbbá olyan új, szigorú kvalifikációs követelményeknek megfelelt napraforgó hibrideket hoz, amelyek magasabb szintű toleranciára képesek a gyomirtó szerrel szemben, jobban ellenállnak a környezeti hatásoknak, magasabb olajtartalommal és kiemelkedő terméspotenciállal.

„A Corteva Agriscience-szel való együttműködésünk jó példa a BASF innovatív partnerségek iránti elkötelezettségére. Az együttműködés lehetővé teszi a napraforgó egyik leghatékonyabb gyomirtószeres kezelési programjának globális elterjedését" – mondta Jonathan Bryant, a BASF Mezőgazdasági Megoldások Vetőmag & Nemesítés és Gyomirtó Globális Stratégiai Marketing részlegének alelnöke. "Elkötelezettek vagyunk olyan életképes megoldások, innovatív technológiák kialakításában, amelyek segítségével fenntartható módon érhetnek el magasabb terméshozamokat a gazdák."

A Corteva Agriscience ™ Pioneer® és Brevant ™ márkanevű, a Clearfield Plus termesztéstechnológiai rendszerrel nemesített vetőmagjai a szezon kezdetétől lesznek elérhetők a termesztők számára. A megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.