Az AgroEcoPower 2004 óta foglalkozik tehergépjárművek optimalizálásával, és 2007-ben az önjáró mezőgazdasági gépek felé is nyitott a vállalat. Sokan leragadtak a traktorok izmosításánál, pedig ha kicsit utána számolunk, a teljes géppark optimalizálása viszonylag hamar megtérülhet, ha a munkaóra és a gázolajfogyasztás csökkenését kivonjuk az egyenletből.

Mi történik optimalizáláskor?

A módosítással optimalizálják a befecskendezés paramétereinek karakterisztikáját, a levegő – üzemanyag arányt, a befecskendezés hosszát, a nyomást, az üzemanyag mennyiségét és a forgatónyomaték szabályzót.

Mennyi időt vesz igénybe?

Az optimalizálás, fékpados méréssel kezdődik és azzal is végződik, hogy jól látható legyen a hozzáadott erőkülönbség. Mindennel együtt, gépenként maximum egy órával lehet számolni.

Az én traktoromat is lehet optimalizálni?

Gyakorlatilag a Közép-Európában beszerezhető valamennyi traktoron módosítani tudják a vezérlőegység szoftverét.

Miben fog változni az erőgép a beavatkozás után?

A módosítás segítségével a túltöltött dízelmotoroknál 5-30% teljesítménynövekedés, és 5-25% forgatónyomaték növekedés érhető el. Ezzel párhuzamosan a forgatónyomaték karakterisztikája jobb alacsony, vagy közepes fordulatterjedelemben, amiből már következik is, hogy az üzemanyag fogyasztás csökken akár az 5-18%-ot is.

Mi van, ha mégsem tetszik az optimalizált gépem?

Semmi! Az AgroEcoPower szakemberei minden művelet előtt mentik a gyári beállításokat, és kérésre visszatöltik azokat, vagyis eredeti állapotára állítják a vezérlőegységet, és ebben az esetben még fizetned sem kell.