"Magyarországon először mutatjuk be az új Case IH Quadtrac 715-öt. Ez a modell ugyan hasonlít a korábbi Quadtracokra, de egy teljesen újratervezett erőgép, ami nemcsak teljesítményében, de méreteiben is felülmúlja a korábbi traktorokat" – mondta Szollinger János, az AGRI CS Magyarország Kft. kereskedelmi igazgatója a hetedik NAK Szántóföldi Napokon és AgrárgépShow-n.

Hozzátette, hogy a Case IH Quadtrac 715 csúcsteljesítménye 778 LE, és brutális, 3255 Nm-es nyomaték leadására képes. Az önsúlya 34,5 tonna, a tankja pedig 2000 literes.

A Case IH Quadtrac 715 AFS Connect rendszerrel szerelt, tehát a precíziós gazdálkodás minden eleméhez felkészített. Fontos kiemelni, hogy az AFS Connect nemcsak egy robotkormányzási rendszer, hanem egy teljes online telematika: bárhol telefonról, tabletről vagy akár a gazdaságból is látható, valamint tervezhető, hogy a gép hol dolgozik, milyen motorteljesítménnyel és munkaeszközzel működik.

A Quadtrac 715 nagy vezérgépe a Case IH-nak – hangsúlyozta a szakember és hozzáfűzte, hogy eddig 620 lóerős volt a legnagyobb Quadtrac – amely nagyon népszerű volt Magyarországon –, de ez az új erőgép nagyobb hatékonyságra képes többek között a megnövelt munkaszélesség, valamint a kevesebb munkaerőigény és fajlagos üzemanyag-felhasználás csökkenése miatt. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az összes AFS-sel rendelkező gépen – a180 LE-s Pumától a Quadtrac 715-ig – ugyanaz a kezelőfelület várja a gazdálkodókat.

A robusztus dizájnt a 15,9 literes Cursor 16-os motor hívta életre, ami miatt a hűtőkapacitást több mint 30 százalékkal meg kellett növelni a korábbi szériákhoz képest – emelte ki.

Annak érdekében, hogy a megnövekedett önsúly ellenére a talajtaposás továbbra is alacsony maradjon, az egész gumihevederes járószerkezetet megnövelték a fejlesztők. Csak a hajtókerék átmérője 8 cm-rel lett nagyobb az előző Quadtrac 620-hoz képest.

A maximális hatékonyságot célozza a szántóföldi növénytermesztésben? Dolgozzon a jelen sikereiért a jövő technológiájával az új Quadtrac 715-tel! Keresse a kizárólagos hivatalos márkakereskedő AGRI CS Magyarország Kft. értékesítőit!