Emlékszel azokra az esetekre, amikor a gép megtetszett, megrendelted, egy dobozban kézhez kaptad – elolvastad az összeszerelési útmutatót, a használati utasítást, aztán elvesztél a részletekben, a kezdeti lelkesedésed pedig jócskán alább hagyott? Ne csüggedj, a videóban megmutatjuk, hogyan csinálják a profik.

Lődi Tamással a P.E.L. Kft. ügyvezetőjével, a parkgep.hu weboldal üzemeltetőjével beszélgettünk arról, hogy milyen lehetőségeink vannak láncfűrészek vásárlása esetén. Elmondta, hogy akár személyesen, akár előre a megrendelés során jelezhetjük, hogy igénybe szeretnénk venni a cég azon szolgáltatását, amelynek során összeszerelik a gépet és azt beüzemelve adják át, ez azonban csak személyes átvétel esetén lehetséges. Viszont az alábbi videó segítségével otthon is könnyűszerrel nekiállhatunk az összeszerelésnek.

Segítőnkkel, Gáborral az Oleo-Mac GSH 560 motoros láncfűrész összeszerelésének a lépéseit vettük sorra. A dobozban volt egy, a fűrészhez való lap, a géphez tartozó lánc, egy rönktámasz, és egy eszköz, amivel a tulajdonképpeni szerelés zajlott. Miután sikeresen meggyőződtünk arról, hogy a gép sérülésmentes, hozzáfogtunk a láncfűrész összeszereléséhez.

A kétütemű motorral rendelkező fűrészhez megfelelő kenőanyagok is szükségesek, ehhez az 1 az 50-hez keverési arányt javasolják, ami a hosszan tartó használathoz fontos, a motor védelme érdekében. A napi szintű karbantartásnál figyelni kell arra, hogy legyen nálunk lánckenőolaj, az orrkerék zsírzáshoz zsír és folyamatos utánpótlás legyen a kétütemű motorolajból.

Lényeges, hogy használat után tisztítsuk meg a gépet, de ne csak a külső elemeit, hanem célszerű a levegőszűrő-házat is levenni, a légszűrőt szétpattintani és fúvással kitisztítani belülről-kifelé. A láncfűrész tisztítása azért is nagyon fontos, mert a munka közben keletkező finom por olyan helyekre kerülhet be, ami gátolhatja a motor optimális szellőzését.

Fontos részleteket tudhattunk meg a láncfeszesség beállításáról, hiszen az sem jó, ha nagyon meg van feszítve, de az sem, ha laza. Ellenőrizni kell a láncféket is, a működése elengedhetetlen a balesetek megelőzéséhez.

Ezután következhet a "tankolás" – az elkészített keverék üzemanyag betöltése. Először töltsük fel a flakont benzinnel a jelig, majd adjuk hozzá a kenőanyagot, rázzuk össze és egy tölcsér segítségével öntsük a fűrész 7 dl-es tartályába.

Majd következhet a jó minőségű lánckenő olaj betöltése a megfelelő helyre. A lap orrkerék zsírzása is fontos, ha a gép rendelkezik ilyen furattal. Ha mindennel kész vagyunk következhet az indítás.

Az Oleo-Mac GSH 560 motoros láncfűrész és minden a termékhez szükséges kiegészítő beszerezhető a parkgep.hu oldalon.

További információkat szerezhetsz a parkgep.hu termékeiről, viszonteladói és szervizhálózatukról az alábbi elérhetőségeken:

Weboldal: https://parkgep.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/ParkgepKft

parkgép logó