V+V Coop Szövetkezet 1999-ben vásárolt először a Seed-Imex Kft.-től szárítóberendezést és a választásuk a BROCK amerikai gyártó termékére esett. A tisztítóval is ellátott komplett technológia a Seed-Imex Kft. és a Hevesgép Kft. együttműködésében valósult meg. A technológiával olyannyira elégedettek voltak, hogy 2009-ben ismét ennél a márkánál maradtak, amikor beruháztak a terményszárító újabb kivitelére.

Vörös Zsigmond, a V+V Coop Szövetkezet társtulajdonosa most egy újabb üzemlétesítésről számolt be nekünk – sőt, a szövetkezet jövőbeli terveibe is beavatott.

kép

"A Farmet gyár a vevői igényeket teljes mértékben kiszolgálja és az egyedi megoldásokat is rugalmasan kezeli"

"2011-ben, részben pályázati forrásból valósítottunk meg egy évi 11.000 tonna feldolgozó-kapacitású növényolaj-üzemet. Az üzem megvásárlásához és kivitelezéséhez a korábbi jó tapasztalatok miatt természetesen a Seed-Imex Kft.-hez fordultunk" – nyilatkozta Vörös Zsigmond.

"Farkas Lászlóval, a Seed-Imex Kft. ügyvezető igazgatójával elutaztunk a Farmet referenciaüzemébe, ahol a látogatás során tapasztaltak meggyőztek minket arról, hogy ezt a berendezést szeretnénk telepíteni a saját telephelyünkön.

A Farmet növényolaj-üzem egyik legfőbb előnye, hogy semmilyen hulladék, vagy megsemmisítendő melléktermék nem termelődik a gyártás során. Mi repcét sajtolunk, így kizárólag olaj és repce-pellet hagyja el a gyárat –

az alapanyagot 100%-ban hasznosítani tudjuk.

Ha alaposabban körülnézünk az üzemben, a szakavatott szemek észrevehetik a hűtőberendezést, amelyet plusz elemként telepítettünk a feldolgozóhoz.

Örülök, hogy sikerült rábeszélniük a Seed-Imex szakembereinek a hűtőberendezésre, mert így jelentős piacot nyertem.

üzem

Kizárólag olaj és repce-pellet hagyja el a gyárat

Az üzemet elhagyó repce-pelletet takarmánygyártók és feldolgozóüzemek vásárolják meg tőlünk. Mivel a technológiából kilépő pellet hőmérséklete a külső levegő hőmérsékletével gyakorlatilag megegyezik, nincs páralecsapódás, és ezáltal mi is és vevőink is úgy tudják minőségromlás nélkül tárolni a takarmány-alapanyagot, hogy sem hűtésre, sem forgatásra nincs szükség.

Nagyon tetszett, hogy a Farmet gyár a vevői igényeket teljes mértékben kiszolgálja és az egyedi megoldásokat is rugalmasan kezeli – gyakorlatilag mindent kérést és ötletet megvalósítanak, ami a egyszerűbb kezelhetőséget vagy a felhasználó jövedelmezőségét szolgálja.

2011-óta komolyabb leállást eredményező meghibásodást nem tapasztaltunk, így a megbízható üzemelés terén is elégedettek vagyunk a Farmet technológiával.

Úgy gondolkozunk, hogy a fejlesztésekkel sosem szabad megállni, hiszen a mezőgazdasági- és feldolgozóipari ágazatok – ezekkel együtt pedig az elvárások is folyamatosan változnak.

Az olajprésüzemünk élelmiszercélú feldolgozásra alkalmas bővítését tervezzük, majd egy kis csomagolóüzem hozzáépítésével az egyliteres-, kétliteres és ötliteres repceolajat is szeretnénk piacra bocsájtani.

A Seed-Imex Kft.-vel ismeretségünk kezdete óta nagyon jó kapcsolatban vagyunk – azt hiszem, hogy ennek a baráti jó viszonynak a kulcsa abban is rejlik, hogy mindhárom beruházásunk alkalmával igyekeztek a számunkra legkedvezőbb konstrukciókat javasolni.