Bár az elmúlt idestova két évtizedben szoktunk hozzá igazán a hathengeres motorral szerelt Belarus MTZ traktorok jelenlétéhez a kínálatban, de azt már biztosan jóval kevesebben tudják, hogy maga a konstrukció sokkal öregebb. Közel fél évszázada látott hozzá a középnehéz univerzális kategóriába tartozó hathengeres, turbófeltöltéses motorral szerelt MTZ traktor fejlesztéséhez a minszki traktorgyár. Ennek történetét idéztük fel a hét elején.

traktor

Immár a lipecki gyárban készült MTZ-142 1984-ből – Gyári felvétel

Négy évtizede ismerjük, szeretjük vagy épp kevésbé kedveljük rusztikussága miatt a T-150K traktort, de azt kevesen tudják, hogy egész korán volt belőle „komfortosabb” változat is. Ezeket az itthon kevésbé ismert, elviselhetőbb munkakörnyezetű verziókat idéztük fel cikkünkben.

traktor

A forgalmazó más nyugat-európai piacokon is a kényelmes angol fülkével kínálta már a továbbiakban – fotó: UNIOST GmbH

Rohamléptekben telnek a tavasz utolsó hónapjának napjai, és egyre közelebb kerülünk a nagy nyári betakarítási szezon kezdetéhez. Készüljünk fel időben az aratási szezonra egy megbízható gabonaelemző műszerrel! Ennek kiválasztásához mutattunk be alternatívát a felhasználók számára.

kép

A Foss Analytical jelenti a sztenderd, megbízható forrást a piacon – fotó: Servitec Kft.

A mezőgazdasági gépmatuzsálemek iránt érdeklődőknek érdemes ellátogatniuk a BVA-Auctions oldalára, ahol régi idők traktormodelljeire is lehet licitálni. Árverést szervez a BVA-Auctions, jelenleg öt, a hollandiai Amersfoortban található gépre licitálhatnak a gépgyűjtők. Az árverésre egészen május 14-ig érkezhetnek ajánlatok.

traktor

fotó: bva-auctions.com

Megjelent az Agroinform.hu ingyenes Géptipp kiadványa, melyben rengeteg új és használt mezőgazdasági gép-, alkatrészajánlatot kínálunk. Kattintson és böngésszen.

gép

Profi driftesek, veterán traktorok, autók várják idén augusztusban is az AXIÁL Kft. rendezvényén. Már most érdemes beírni a naptárba, a Hódmezőrület 3.0 idén augusztus 25-én várja a driftelés és az autók szerelmeseit. Természetesen veterán traktorokból sem lesz hiány.

gép

fotó: Agroinform.hu

Az Austro Diesel kiárusítja a készletén található betakarítógépeit és traktorait. A legtöbb gép importőri bemutatós, bérkombájn vagy új vásárlás miatti visszavett gép – így biztosan ellenőrizhető az óraállás, valamint a folytonos gyári szerviz- és alkatrészellátás.

traktor

fotó: Austro Diesel GmbH

A Novara-Coop Kft. az SP-05 ponyvás gyümölcsfarázó gép szélesebb körű megismertetése céljából gyakorlati gépbemutatót tartott a gazdálkodók számára. Az eszköz hiánypótló gép a hazai piacon egyszerűségével, jó kihasználhatóságával és rendkívül kedvező ár-érték arányával.

A gépbemutatón nézhettük meg, hogyan dolgozik az SP-05 ponyvás gyümölcsfarázó gép. Figyelem, a gép a kertészetigép-beszerzési pályázatba is beilleszthető!

gép

A gép egyszerűségével és rendkívül kedvező ár-érték arányával hiánypótló a magyar piacon – fotó: Agroinform.hu

Régóta tervezi, hogy traktorját homlokrakodóval szereli? Akkor májusban ne habozzon, szerezze be MX rakodógépét, mert most még inkább megéri! A francia MX homlokrakodó gyár 60 éves tapasztalatával Európa egyik leginnovatívabb rakodó gyártója. A legmodernebb 3D szkennerrel hetente két új traktortípushoz fejlesztenek homlokrakodót, ezzel 45 traktormárka közel 8000 különböző típusához tudnak rakodógémet szállítani.

gép

Az U400 rakodócsaládot kiváló emelési magasság és emelőkapacitás jellemzi – fotó: Axiál Kft.

A CEMA (Európai Mezőgépgyártók Szövetsége) közzé tette friss elemzését az európia géppiac alakulásáról 2017-ben. Ebből kiderül, hogy Európa 30 országában a tavalyi évben összesen 161 traktort regisztráltak. Ez azt jelenti, hogy az európai traktorpiac 12,8 százalékkal növekedett 2016-hoz viszonyítva.

traktor

A legtöbb európai országban több gépet adtak el tavaly, mint 2016-ban – fotó: Shutterstock