Predchádzajúce

Sajtkultúrák - Krémsajt

1.179 HUF

Sledovanie

Osídlenie Baranya vármegye, Pécs
Maďarsko
Zdieľanie: messengerfacebookwhatsappviberemail
cena 1.179 HUF
Preklad

Popis
HOZZÁVALÓK:10 liter friss, nyers tej1 kapszula krémsajt kultúra1 ml természetes tejoltódigitális maghőmérő - vízállóKÉSZÍTÉSE:Készülhet tehéntejből, kecsketejből, juhtejből vagy ezek keverékéből. Mind nagyon finom lesz!A friss, jó minőségű, tejet beleöntöm egy 10 literes lábasba.Elkezdem melegíteni 23 °C-ig a tejet. Nagyon hamar felmelegszik, érdemes ott állni felette, hogy időbe lezárjuk a tűzhelyet. 1. kultúrázás:Melegítés közben, már elkészítem a feloldott kultúrát.10 liter tejhez 1 kapszula krémsajtkultúrát oldok fel kevés langyos vízben. Ezt az oldatot keverem a 23 °C-os tejbe. Lefedem az edényt, és 5 -10 percig érlelem, pihentetem a tejet.2. tej beoltása:10 perc elteltével, 23 °C-on, 10 liter tejben 0,8-1 ml természetes tejoltót keverek.Meleg helyen hagyom a lábast, végig 22-23 °C-ban. 10-12 óra alvadási idő következik. Ilyenkor már nem szabad kevergetni, melegíteni, mozgatni a tejet.Alacsony hőmérsékleten, kevés oltóval, lassan válik a folyékony tej szilárddá. De alig van tennivaló vele, csak türelmesen várnunk kell!3. alvadék felvágása: 4 x 4 cm-res hasábokra vágom a megalvadt tejet egy hosszúpengéjű késsel, mely teljesen átéri az alvadékot.Először egyik irányba vágom végig 4 cm-ként, majd rá merőlegesen ismét 4 cm-ként.További vágásra nincs szükség. 4. ülepítés: 8-10 óra ülepítés következik.A lábast minden folyamat között lefedve tartom. Az ülepítés alatt a savó kiserken az alvadékból.5. formázás:Finoman, óvatosan kell bánni a lágy alvadékkal, hogy későbbiekben a sajt is lágy, krémes tudjon lenni.Az alvadékot egy nagy szűrő segítségével átszedem, nedves sajtkendővel bélelt tálba úgy, hogy az alvadék darabok minél kevésbé törjenek össze.Nem szabad rázogatni, összetörni az alvadékot, mert akkor kevésbé lesz krémes a végeredmény.6. csöpögtetés:A sajtkendő négy sarkát összekötöm és egy kampóra felakasztom, hogy a savó kicsuroghasson belőle.6-10 órán keresztül csurgatom, csepegtetem.Majd kibontom a kendőt és óvatosan átgörgetem a sajtot. Ami alul volt az kerül most felülre.Ismét összekötöm a kendő négy sarkát, és újabb 6-10 óra csöpögtetés következik.A krémsajt készítése végig 22-23 °C-on történik.(Melegebb időben rövidebb, akár 2x6 óra csöpögtetés is elég lehet.)7. ízesítés:Kibontom a kendőt és egy nagyobb tálba borítom a sajtmasszát. Sózom, fűszerezem, habosra keverem.Ezt végezhető darálóval, botmixerrel, aprítógéppel vagy kézzel is.8. tárolás:Tárolása: Hűtőszekrényben 10-14 napot áll el.Eltarthatóságát befolyásolja a sóssága és a fűszerezettsége.A só tartósít, és kihozza az ízeket! Használjuk bátran.

ID inzerátu: 2375573
Aktualizované: 26. mája 2024, 5:50:08 SELČ

Údaje inzerenta


 
názov Önitató Kft. Fungujúca firma
Miesto Baranya vármegye
7631 Pécs, Reménypuszta
webová adresa www... Zobrazuje sa
Powered by Google
5

Kontakt


Údaje inzerenta
Telefón +36724 xxxxxx Zobrazuje sa
E-mail xxx@xxx... Zobrazuje sa
posielam správu
Ak chcete odoslať správu, prihláste sa!
Registrácia

Myslíte si, že bol tento inzerát odoslaný omylom? Dajte nám vedieť svoje pripomienky vyplnením nižšie uvedeného formulára:

ochrana reCAPTCHA Ochrana dát - Všeobecné podmienky

Használt Optigép Opticorn 876CS szárzúzós kukoricaadapter eladó
Használt Optigép Opticorn 876CS...

bez ceny

LS MT3.35-Készletről
LS MT3.35-Készletről

4.500.000 Ft +ÁFA

Geo DM-210N 3 késes rotációs fűnyíró
Geo DM-210N 3 késes rotációs fűnyíró

620.000 Ft +ÁFA

Bálacsomagoló fólia AKCIÓ
Bálacsomagoló fólia AKCIÓ

bez ceny

Všetky práva vyhradené.
© 2024 Agroinform Media Ltd.

[bezárás x]