Gázolaj árak 607 Ft Benzin árak 590 Ft EUR 399.04 Ft USD 339.67 Ft CHF 428.45 Ft GBP 459.56 Ft

Előző

Sajtkultúrák - Krémsajt

1.539 Ft

Település Baranya vármegye, Pécs
Megosztás: messengerfacebookwhatsappviberemail

Következő

Ár 1.539 Ft

Leírás
HOZZÁVALÓK:10 liter friss, nyers tej1 kapszula krémsajt kultúra1 ml természetes tejoltódigitális maghőmérő - vízállóKÉSZÍTÉSE:Készülhet tehéntejből, kecsketejből, juhtejből vagy ezek keverékéből. Mind nagyon finom lesz!A friss, jó minőségű, tejet beleöntöm egy 10 literes lábasba.Elkezdem melegíteni 23 °C-ig a tejet. Nagyon hamar felmelegszik, érdemes ott állni felette, hogy időbe lezárjuk a tűzhelyet. 1. kultúrázás:Melegítés közben, már elkészítem a feloldott kultúrát.10 liter tejhez 1 kapszula krémsajtkultúrát oldok fel kevés langyos vízben. Ezt az oldatot keverem a 23 °C-os tejbe. Lefedem az edényt, és 5 -10 percig érlelem, pihentetem a tejet.2. tej beoltása:10 perc elteltével, 23 °C-on, 10 liter tejben 0,8-1 ml természetes tejoltót keverek.Meleg helyen hagyom a lábast, végig 22-23 °C-ban. 10-12 óra alvadási idő következik. Ilyenkor már nem szabad kevergetni, melegíteni, mozgatni a tejet.Alacsony hőmérsékleten, kevés oltóval, lassan válik a folyékony tej szilárddá. De alig van tennivaló vele, csak türelmesen várnunk kell!3. alvadék felvágása: 4 x 4 cm-res hasábokra vágom a megalvadt tejet egy hosszúpengéjű késsel, mely teljesen átéri az alvadékot.Először egyik irányba vágom végig 4 cm-ként, majd rá merőlegesen ismét 4 cm-ként.További vágásra nincs szükség. 4. ülepítés: 8-10 óra ülepítés következik.A lábast minden folyamat között lefedve tartom. Az ülepítés alatt a savó kiserken az alvadékból.5. formázás:Finoman, óvatosan kell bánni a lágy alvadékkal, hogy későbbiekben a sajt is lágy, krémes tudjon lenni.Az alvadékot egy nagy szűrő segítségével átszedem, nedves sajtkendővel bélelt tálba úgy, hogy az alvadék darabok minél kevésbé törjenek össze.Nem szabad rázogatni, összetörni az alvadékot, mert akkor kevésbé lesz krémes a végeredmény.6. csöpögtetés:A sajtkendő négy sarkát összekötöm és egy kampóra felakasztom, hogy a savó kicsuroghasson belőle.6-10 órán keresztül csurgatom, csepegtetem.Majd kibontom a kendőt és óvatosan átgörgetem a sajtot. Ami alul volt az kerül most felülre.Ismét összekötöm a kendő négy sarkát, és újabb 6-10 óra csöpögtetés következik.A krémsajt készítése végig 22-23 °C-on történik.(Melegebb időben rövidebb, akár 2x6 óra csöpögtetés is elég lehet.)7. ízesítés:Kibontom a kendőt és egy nagyobb tálba borítom a sajtmasszát. Sózom, fűszerezem, habosra keverem.Ezt végezhető darálóval, botmixerrel, aprítógéppel vagy kézzel is.8. tárolás:Tárolása: Hűtőszekrényben 10-14 napot áll el.Eltarthatóságát befolyásolja a sóssága és a fűszerezettsége.A só tartósít, és kihozza az ízeket! Használjuk bátran.

Hirdetés azonosító: 2375573
Frissítve: 2025. július 15. 05:50

Hirdető adatai


 
Név Önitató Kft. Működő cég
Helység Baranya vármegye
7631 Pécs, Reménypuszta
Webcím www... Megjelenít
4 éve hirdető
Powered by Google
5

Kapcsolatfelvétel


Hirdető adatai
Telefon +36724 xxxxxx Megjelenít
E-mail xxx@xxx... Megjelenít
Üzenetet küldök
Üzenet küldéshez, kérjük, jelentkezzen be!
Regisztráció

Ön szerint ez a hirdetés hibásan lett feladva? Kérjük, ossza meg velünk észrevételeit az alábbi űrlap kitöltésével:

reCAPTCHA védelem Adatvédelem - Általános Szerződési Feltétek

Új hatszögtengely-hajtású Massey Ferguson DM306-P tárcsás kasza házhoz szállítással eladó
Új hatszögtengely-hajtású Massey...

3.999.000 Ft +ÁFA

Új Komáromi Gép KB3011B 3 m-es szárzúzó,  ajándék kardánnal,  házhoz szállítással eladó
Új Komáromi Gép KB3011B 3 m-es szárzúzó,...

3.120.000 Ft +ÁFA

Új magyar Gramax csávázógép, készletről azonnal elvihető
Új magyar Gramax csávázógép, készletről...

Ár nélkül

Készletről eladó új Paksan Scorpion sorfüggetlen silózó
Készletről eladó új Paksan Scorpion...

Ár nélkül

Cikkajánló


Mindenki keressen menedéket! – Meglehet a 40 fok
Mindenki keressen menedéket! – Meglehet a 40 fok

Kettészakad az ország, a keleti területeken akár 40 fokos hőség is elképzelhető.

Létfontosságú tudnod, mikor és hogyan érdemes árnyékolni a növényeid számára!
Létfontosságú tudnod, mikor és hogyan érdemes árnyékolni a növényeid számára!

A növényeinket is meg kell védenünk az erős napsugárzástól. Mutatjuk, mikor és hogyan tegyük ezt meg!

Pótkocsis traktor borult fel a körforgalomban, mindent ellepett a rakománya
Pótkocsis traktor borult fel a körforgalomban, mindent ellepett a rakománya

A többtonnányi faforgács eltorlaszolta az utat – a mentőknek és a rendőrségnek kellett irányítani a forgalmat.

Több száz őzgida életét mentették meg
Több száz őzgida életét mentették meg

Sikeresnek bizonyult a drónos őzgida- és fészekaljmentő akció.

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]