Gázolaj árak 628 Ft Benzin árak 619 Ft EUR 409 Ft USD 389.26 Ft CHF 436.3 Ft GBP 491.4 Ft

Előző

Sajtkultúrák - Krémsajt

1.179 Ft

Település Baranya vármegye, Pécs
Megosztás: messengerfacebookwhatsappviberemail

Következő

Ár 1.179 Ft

Leírás
HOZZÁVALÓK:10 liter friss, nyers tej1 kapszula krémsajt kultúra1 ml természetes tejoltódigitális maghőmérő - vízállóKÉSZÍTÉSE:Készülhet tehéntejből, kecsketejből, juhtejből vagy ezek keverékéből. Mind nagyon finom lesz!A friss, jó minőségű, tejet beleöntöm egy 10 literes lábasba.Elkezdem melegíteni 23 °C-ig a tejet. Nagyon hamar felmelegszik, érdemes ott állni felette, hogy időbe lezárjuk a tűzhelyet. 1. kultúrázás:Melegítés közben, már elkészítem a feloldott kultúrát.10 liter tejhez 1 kapszula krémsajtkultúrát oldok fel kevés langyos vízben. Ezt az oldatot keverem a 23 °C-os tejbe. Lefedem az edényt, és 5 -10 percig érlelem, pihentetem a tejet.2. tej beoltása:10 perc elteltével, 23 °C-on, 10 liter tejben 0,8-1 ml természetes tejoltót keverek.Meleg helyen hagyom a lábast, végig 22-23 °C-ban. 10-12 óra alvadási idő következik. Ilyenkor már nem szabad kevergetni, melegíteni, mozgatni a tejet.Alacsony hőmérsékleten, kevés oltóval, lassan válik a folyékony tej szilárddá. De alig van tennivaló vele, csak türelmesen várnunk kell!3. alvadék felvágása: 4 x 4 cm-res hasábokra vágom a megalvadt tejet egy hosszúpengéjű késsel, mely teljesen átéri az alvadékot.Először egyik irányba vágom végig 4 cm-ként, majd rá merőlegesen ismét 4 cm-ként.További vágásra nincs szükség. 4. ülepítés: 8-10 óra ülepítés következik.A lábast minden folyamat között lefedve tartom. Az ülepítés alatt a savó kiserken az alvadékból.5. formázás:Finoman, óvatosan kell bánni a lágy alvadékkal, hogy későbbiekben a sajt is lágy, krémes tudjon lenni.Az alvadékot egy nagy szűrő segítségével átszedem, nedves sajtkendővel bélelt tálba úgy, hogy az alvadék darabok minél kevésbé törjenek össze.Nem szabad rázogatni, összetörni az alvadékot, mert akkor kevésbé lesz krémes a végeredmény.6. csöpögtetés:A sajtkendő négy sarkát összekötöm és egy kampóra felakasztom, hogy a savó kicsuroghasson belőle.6-10 órán keresztül csurgatom, csepegtetem.Majd kibontom a kendőt és óvatosan átgörgetem a sajtot. Ami alul volt az kerül most felülre.Ismét összekötöm a kendő négy sarkát, és újabb 6-10 óra csöpögtetés következik.A krémsajt készítése végig 22-23 °C-on történik.(Melegebb időben rövidebb, akár 2x6 óra csöpögtetés is elég lehet.)7. ízesítés:Kibontom a kendőt és egy nagyobb tálba borítom a sajtmasszát. Sózom, fűszerezem, habosra keverem.Ezt végezhető darálóval, botmixerrel, aprítógéppel vagy kézzel is.8. tárolás:Tárolása: Hűtőszekrényben 10-14 napot áll el.Eltarthatóságát befolyásolja a sóssága és a fűszerezettsége.A só tartósít, és kihozza az ízeket! Használjuk bátran.

Hirdetés azonosító: 2375573
Frissítve: 2024. december 07. 05:50

Hirdető adatai


 
Név Önitató Kft. Működő cég
Helység Baranya vármegye
7631 Pécs, Reménypuszta
Webcím www... Megjelenít
3 éve hirdető
Powered by Google
5

Kapcsolatfelvétel


Hirdető adatai
Telefon +36724 xxxxxx Megjelenít
E-mail xxx@xxx... Megjelenít
Üzenetet küldök
Üzenet küldéshez, kérjük, jelentkezzen be!
Regisztráció

Ön szerint ez a hirdetés hibásan lett feladva? Kérjük, ossza meg velünk észrevételeit az alábbi űrlap kitöltésével:

reCAPTCHA védelem Adatvédelem - Általános Szerződési Feltétek

Antonio Carraro TTR 4800 HST Új ültetvénytraktor - Megfordítható üléssel,  kormánnyal
Antonio Carraro TTR 4800 HST Új...

12.450.000 Ft +ÁFA

ABREX 300 literes pasztőrkád elektromos fűtéssel eladó
ABREX 300 literes pasztőrkád elektromos...

2.688.000 Ft +ÁFA

Utolsó lehetőség! AKG pályázathoz drónos területmérés
Utolsó lehetőség! AKG pályázathoz drónos...

Ár nélkül

Millaphos Lick ATG Spezial - 20 kg
Millaphos Lick ATG Spezial - 20 kg

14.500 Ft +ÁFA

Cikkajánló


3 napos időjárás-előrejelzés: Mozgalmas, változékony időt hoz a front
3 napos időjárás-előrejelzés: Mozgalmas, változékony időt hoz a front

Néhol viharos széllökések is lehetnek.

Egy szuperélelmiszer, amelynek a magja is kincset ér
Egy szuperélelmiszer, amelynek a magja is kincset ér

A papajának nemcsak a húsa, hanem a magja is rendkívül egészséges.

Ez durva! Te ettél már ilyet karácsonykor?
Ez durva! Te ettél már ilyet karácsonykor?

Ezeket a karácsonyi ételeket neked is meg kell kóstolnod! Vagy mégsem?

Végre kiderült, hogy a kávézás milyen hatással van az egészségi állapotunkra
Végre kiderült, hogy a kávézás milyen hatással van az egészségi állapotunkra

Egy új tanulmány minden eredményt összesített, amely eddig született a kávézással kapcsolatban.

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]