szalma

A hőség ellenére is zajlik a munka – fotó: Nyakas Dávid, Bodnárik Zoltán

Vasárnap

Általában száraz idő várható. Sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel.  Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő. Helyenként megélénkül az északi, északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között valószínű.

vasárnap délután

Maximumhőmérséklet  [°C]. július 3. vasárnap – forrás: OMSZ

Hétfő

Sok napsütés lesz, gomoly- és északnyugat felől egyre több fátyolfelhővel, így a napsütés is egyre szűrtebbé válik. A nap folyamán csak kevés helyen, és javarészt a Nyugat-Dunántúlon várható zápor, zivatar, majd késő estétől már jelentősen nő a csapadékhajlam. Megélénkül az északi, északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul, a hidegre érzékeny helyeken azonban ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

A csúcsérték 32 és 39 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb.

hőmérséklet

Minimum/Maximum hőmérséklet  [°C]. július 4. hétfő – forrás: OMSZ

Kedd

Éjjel északnyugat felől hidegfront felhőzete érkezik, amely napközben át is vonul hazánk fölött, miközben szakadozottá válik. Több-kevesebb napsütésre mindenütt számítani lehet. Éjjel először a Dunántúlon, majd napközben már másutt is többfelé várható zápor, zivatar. Többfelé megerősödik az északi, északnyugati szél, a zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat.

A hajnali 15, 23 fokról délutánra 27 és 39 fok közé emelkedik a hőmérséklet, az Alföldön lesz a melegebb, míg északnyugaton a hűvösebb idő.

hőmérséklet

Minimum/Maximum hőmérséklet  [°C]. július 5. kedd – forrás: OMSZ

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.