Gazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
A gazdasági hírek rovatunkban a legfontosabb mezőgazdasági híreket, eseményeket, agrárhíreket és határidőket olvashatod. Ismerd meg az agrárpiac helyzetét itthon és külföldön egyaránt!
 • 30 éve nem volt ilyen rossz a hazai dohánytermés

  2021. március 02., kedd 12:14 Gazdaság

  Termésátlagot és termésmennyiséget tekintve is rossz évet zártak 2020-ban a dohánytermelők – közölte a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének (Madosz) elnöke az MTI-vel.

Holnap nyit az idei AGROmashEXPO!

Holnap nyit az idei AGROmashEXPO!

2021. március 02., kedd 10:49 Gépészet Hirdetés

Szerdától szombatig a virtuális térben találkozhatnak a hazai mezőgazdasági gépek és eszközök forgalmazói és vásárlói az ország legrangosabb agrár szakkiállításán!

 • Nem okozott komoly kárt a gyümölcsösökben a februári kemény fagy

  2021. március 01., hétfő 12:20 Kertészet és szőlészet

  Apáti Ferenc, a FruitVeB elnöke az InfoRádióban elmondta, eddig minden rendben az időjárással gyümölcsszempontból, de ha most nagyon felmelegszik, már nem lenne jó, ha fagyna.

 • Ebben Magyarország a 10. legjobb a világon

  2021. március 01., hétfő 11:59 Gazdaság Sajtóközlemény

  A legfrissebb nemzetközi adatok szerint Magyarország az ökológiai gazdálkodásba vont területek bővülését tekintve a tizedik legdinamikusabban fejlődő ország a világon. Sokak számára ez talán meglepő, pedig a területi mutatók több ágazatban, így az ökológiai gyümölcstermesztésben is megerősítik, hogy az élen járunk.

 • Üzemanyagár-emeléssel kezdődik a március

  2021. március 01., hétfő 10:20 Gazdaság

  Január óta a benzin átlagára közel 50 forinttal emelkedett, a gázolaj literenkénti átlagára pedig közel 40 forinttal változott.

Mit tegyünk, ha kiskertet szeretnénk; ha elöntött minket a belvíz; vagy ha meg akarjuk óvni fáinkat a fagytól?

Mit tegyünk, ha kiskertet szeretnénk; ha elöntött minket a belvíz; vagy ha meg akarjuk óvni fáinkat a fagytól?

2021. február 28., 06:36 Gazdaság

Így juthatsz műtrágyához ezentúl; kiskertet szeretnék, de nincs rá időm; máris elfagyott a kajszi a februári hideg éjszakákon? Újra és újra elönt minket a belvíz – mit tehetünk? Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

A kistermelők kiszorulhatnak a falusi CSOK-ból

A kistermelők kiszorulhatnak a falusi CSOK-ból

2021. február 27., szombat 11:15 Gazdaság

A családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) nagyon népszerű Magyarországon, sokan élnek a lehetőséggel. Ráadásul a falusi CSOK keretében a már használatban lévő lakóingatlanok korszerűsítésére is lehet támogatást igényelni. Kivételek azonban még így is vannak!

Kevesebb mint egy hét, és itt az AGROmashEXPO!

Kevesebb mint egy hét, és itt az AGROmashEXPO!

2021. február 25., csütörtök 15:23 Gazdaság Hirdetés

A legrangosabb hazai agrár szakkiállítás március 3-án nyitja meg virtuális kapuit a mezőgazdasági szakemberek előtt, idén ráadásul díjmentes belépéssel!

Amit a trágyázásról, lemosó permetezésről, talajjavításról tudni érdemes

Amit a trágyázásról, lemosó permetezésről, talajjavításról tudni érdemes

2021. február 21., 06:36 Gazdaság

Milliós bírságra számíthatnak az állattartók, ha megszegik ezeket a szabályokat; a tej- és húshelyettesítők térnyerése megállíthatatlan; hogyan javíthatjuk a talajunkat a kiskertben; kezdődhet a trágyázás, de ezekre érdemes odafigyelni. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

Emberre is átterjedt az A(H5N8) madárinfluenza

Emberre is átterjedt az A(H5N8) madárinfluenza

2021. február 21., 05:36 Gazdaság

Hét emberre átterjedt Dél-Oroszországban az A(H5N8) típusú új madárinfluenza – jelentette ki Anna Popova tisztifőorvos, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője szombati moszkvai sajtótájékoztatóján.

 • Az EU legsikeresebb tagországai közé fogunk tartozni az IT-technológia világában?

  2021. február 20., szombat 14:44 Gazdaság

  Az egyes szereplőknél tárolt adatok között az összefüggések tanulmányozása, a hasznosíthatóság irányainak meghatározása prioritást élvező feladat, ezáltal egy átfogó, az agrárium egyes részterületeit magába foglaló adatintegráció kialakítására nyílik lehetőség.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]