A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Érezhető volt a vírus hatása az áprilisi termelői árakon

  2020. június 02., kedd 10:20 Gazdaság

  A koronavírus-járvány következtében megváltozott gazdasági folyamatok befolyásolták az árak alakulását.

 • Egyre többet követelnének a gazdáktól, de egyre kevesebb támogatást adnának?

  2020. június 02., kedd 08:27 Gazdaság

  Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerint az Európai Bizottság által bemutatott stratégiák olyan abszurd dolgokat fogalmaztak meg, amelyek teljesíthetetlenek. Az agrárium legfrissebb híreivel jelentkezik az Agroinform Híradó.

 • Átadták a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyét

  2020. június 01., hétfő 16:00 Gazdaság

  Átadták a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyét hétfőn. Az eseményen Nagy István agrárminiszter elmondta, a beruházás jelentőségét jelzi, hogy tavaly a mezőgazdasági beruházásokon belül a gazdák az erőgépek beszerzésére költötték a legtöbbet.

 • Az elemi károk bejelentése és a vis maior bejelentések közötti különbségek

  2020. június 01., hétfő 13:00 Gazdaság

  A NAK felhívja a gazdálkodók figyelmét az agrárkárenyhítési rendszerben tett kárbejelentések és az egyes támogatási jogcímekhez kapcsolódó vis maior bejelentések közötti különbségekre.

 • Így alakult a műtrágya-értékesítés árbevétele az első negyedévben

  2020. június 01., hétfő 11:00 Gazdaság

  Egy százalékkal, 52 milliárd forintra mérséklődött az első negyedévben értékesített műtrágya nettó árbevétele az előző év azonos időszakához képest, a műtrágyaárak átlagosan 10 százalékkal voltak alacsonyabbak – derült ki a NAIK Nemzeti Agrárgazdasági Kutatóintézet honlapján közzétett jelentésből.

 • A legfontosabb juhhúspiaci hírek

  2020. június 01., hétfő 09:00 Gazdaság

  Az Egyesült Királyság kormánya 2020. május 19-én nyilvánosságra hozta a Brexit utáni „UK Global Tariff” (UKGT) elnevezésű kereskedelmi rendszerre vonatkozó információkat. A kormány az olyan mezőgazdasági termékekre, mint a bárányhús, a marhahús és a baromfi, a hazai termelők védelme érdekében fenntartaná a vámtarifákat.

Mit tehetünk az idei termés megmentéséért?

Mit tehetünk az idei termés megmentéséért?

2020. május 31., 09:00 Gazdaság

Vigyázzunk a szőlőre, ott is támad a lisztharmat; újabb 80 milliárd forint támogatás jut a magyar agráriumnak; gyorsan telepíthető öntözőberendezések, amelyek segíthetnek megmenteni a termést; hatalmas válságban a magyar húspiac? Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

Kiszolgáltatottak a termelők – hatalmas válságban a magyar húspiac?

Kiszolgáltatottak a termelők – hatalmas válságban a magyar húspiac?

2020. május 27., szerda 12:49 Állattenyésztés

Olcsó importhúsok árasztják el Európát, sertéspestis és madárinfluenza tizedeli az állományt, ráadásul a koronavírussal járó korlátozások felforgatták az egész húspiacot.

 • Ismét Business Superbrands díjat nyert az Agrofeed

  2020. május 27., szerda 11:34 Gazdaság

  Idén tizenharmadik alkalommal ült össze a jelenleg 22 tagú, független szakemberekből álló bizottság, amely az Agrofeed márkát érdemesnek találta a Business Superbrands 2020 védjegy viselésére – olvasható az Agrofeed Kft. közleményében.

Betarthatatlan szabályok vagy valódi megoldások? – miről szól a Termőföldtől az Asztalig Stratégia?

Betarthatatlan szabályok vagy valódi megoldások? – miről szól a Termőföldtől az Asztalig Stratégia?

2020. május 26., kedd 16:15 Gazdaság

Az elmúlt napokban nagy port kavart az Európai Bizottság által bemutatott, fenntartható mezőgazdaságról és élelmiszeriparról szóló tervezet, ezért most röviden összefoglaltuk milyen intézkedéseket is tartalmaz a Termőföldtől az Asztalig Stratégia.

 • Amerikai kutatók megfejtették a rettegett gyom rezisztenciájának titkát

  2020. május 26., kedd 16:00 Gazdaság

  Pusztán a disznóparéj szó hallatán kirázza a hideg a gyapot- és szójatermelőket. A gyom óriási károkat tud okozni és egyre ellenállóbbá válik a gyomirtó szerekkel szemben. A Clemsoni Egyetem genetikusai viszont most azt állítják felfedezték a növény rezisztenciájának titkát.

 • #maradjotthon – májusban?

  2020. május 26., kedd 15:16 Gazdaság

  Más években ilyenkor egyik rendezvényről megyünk a másikra, egymást érik a termékbemutatók, kiállítások és konferenciák. Hol rekkenő hőségben, hol egymás autóját a sárból kituszkolva járjuk a határt, régen látott és újdonsült ismerősökkel folytatunk jóízű beszélgetéseket, kicseréljük tapasztalatainkat. De ami most történik, arra senki sem...

 • Törékeny egyensúly a bárányárakban

  2020. május 26., kedd 11:13 Gazdaság

  A visszaeső kereslet kínálatcsökkenéssel párosult, ami lehetővé tette, hogy a piac viszonylag rugalmasan tudjon alkalmazkodni a kialakult helyzethez.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]