Gazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
A gazdasági hírek rovatunkban a legfontosabb mezőgazdasági híreket, eseményeket, agrárhíreket és határidőket olvashatod. Ismerd meg az agrárpiac helyzetét itthon és külföldön egyaránt!
Június végéig több mint 500 milliárd forint új pályázati forrást érhetnek el a gazdálkodók

Június végéig több mint 500 milliárd forint új pályázati forrást érhetnek el a gazdálkodók

2021. május 13., csütörtök 16:02 Támogatások - pályázatok

Minden eddiginél több, mintegy 1500 milliárd forintos pályázati összeg áll rendelkezésre a versenyképes, biztonságos, környezetbarát mezőgazdaság megteremtésére – hangzott el az agrártámogatásokról szóló online konferenciánkon.

 • Rovarevés? Rovarfarmok? Mi a te véleményedre vagyunk kíváncsiak!

  2021. május 13., csütörtök 14:25 Gazdaság

  Az Európai Bizottság nemrég engedélyezte a lisztkukac élelmiszernek minősítését az EU-ban. Takarmány-alapanyagként nem ismeretlen az ízeltlábúak felhasználása, közben egyre több ország lát lehetőséget a rovaralapú élelmiszerekben is. Vegyél részt az Agroinform legújabb felmérésében, és mondd el a véleményedet a rovarfehérje-használatról.

 • Pénzszerzési lehetőség, amit a mezőgazdaság még nem használt ki

  2021. május 13., csütörtök 11:42 Gazdaság Hirdetés

  A mezőgazdaság egyre inkább modernizálódik, ezzel egyidejűleg az online eladások száma is növekszik. Az agrár-vállalkozások honlapjaikon és webshopjaikon keresztül új jövedelmező üzletágat építhetnek.

 • Nemcsak a legjobb díjakat, de itt törődést is kapsz a növénybiztosításod mellé

  2021. május 13., csütörtök 08:20 Gazdaság Hirdetés

  Lassan a növénybiztosítások megkötésének hajrájába érünk: az elmúlt években május 31-éig köthetted meg a növénybiztosításodat, várhatóan ez idén sem fog változni.

Idénymunka, alkalmi munka: ezekre kell odafigyelni 2021-ben!

Idénymunka, alkalmi munka: ezekre kell odafigyelni 2021-ben!

2021. május 12., szerda 16:41 Gazdaság Hirdetés

Közeledik a vírus helyzet utáni nyitás, az újrakezdés folyamata elindult és így napirendre kerül, kerülhet az egyszerűsített foglalkoztatás szabályainak kérdése. Ezért szükséges áttekinteni a jelenlegi szabályokat.

Itt a lehetőség! Gépbeszerzésre, sőt meglévő gépek fejlesztésére is pályázhatsz!

Itt a lehetőség! Gépbeszerzésre, sőt meglévő gépek fejlesztésére is pályázhatsz!

2021. május 11., kedd 16:40 Támogatások - pályázatok Hirdetés

Megjelent a „Mezőgazdasági digitális átálláshoz kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása”, azaz a precíziós gépbeszerzés pályázat felhívásának tervezete.

Jövedelmező vállalkozási ötletek: így élj az agrárturizmus adta lehetőségekkel!

Jövedelmező vállalkozási ötletek: így élj az agrárturizmus adta lehetőségekkel!

2021. május 11., kedd 11:42 Gazdaság

A világjárvány számos negatív hatása ellenére néhány szegmensben fejlődés tapasztalható. Ilyen növekedést mutató ágazat lett tavaly nyáron a belföldi turizmus: az utazni vágyó közönség jelentős része döntött úgy, hogy – részben a külföldi utazással járó gazdasági és egészségügyi kockázatok csökkentése miatt – szívesen fedezi fel újból a...

 • A mezőgazdasági drónozásról érthetően – kérdések és válaszok

  2021. május 11., kedd 09:03 Gazdaság

  A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) Facebook oldalán válaszolt meg néhány fontos kérdést a mezőgazdasági drónozással kapcsolatban.

 • Ne hanyagold el agrárszakmai idegennyelv-tudásod!

  2021. május 10., hétfő 16:54 Gazdaság

  A nemzetközi környezetben zajló tudományos kommunikációhoz elengedhetetlen a szakmai idegen nyelv ismerete. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szeptemberben induló idegen nyelvi szakmai kommunikátor és szakfordító szakirányú továbbképzésein az ehhez szükséges tudás és készségek fejlesztése a legfontosabb cél. A...

Komoly késésben a tavaszi vetés – kifutnak az időből a gazdák?

Komoly késésben a tavaszi vetés – kifutnak az időből a gazdák?

2021. május 10., hétfő 15:33 Szántóföld

Nem kedvezett a tél végi és kora tavaszi időjárás a mezőgazdasági munkáknak, a hűvös időben a készültségi állapot elmaradt az előző évitől: akkor a tervezett munkák mintegy 60 százalékát végezték el április közepéig, míg idén a tavaszra ütemezett vetéseknek csupán a 34,1 százalékán vannak túl az agrártermelők – írta a Világgazdaság...

Konyhakerti praktikák, népszerű pályázatok, hatalmas üzlet a láthatáron

Konyhakerti praktikák, népszerű pályázatok, hatalmas üzlet a láthatáron

2021. május 09., 06:36 Gazdaság

Veszélyben az alma és a körte; sorban állnak a gazdák a biztosítóknál; elképesztően népszerű a kisüzemi pályázat; így nevelj palántát. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

ÁTK pályázat 2021-ben is! Hogyan nyerhetek?

ÁTK pályázat 2021-ben is! Hogyan nyerhetek?

2021. május 07., péntek 17:53 Támogatások - pályázatok Hirdetés

Nagy robajjal indult meg az idei – első átmeneti – év a mezőgazdasági pályázatok tekintetében. Éppen, hogy túl vagyunk a borászati technológiafejlesztés és a kisüzemfejlesztési pályázatok 2. benyújtási szakaszán, már itt is vannak az újabb lehetőségek, beleértve az állattartó telepek korszerűsítését is.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]