A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
A kihalás fenyegeti az egykor veszélyes kártevőt?!

A kihalás fenyegeti az egykor veszélyes kártevőt?!

2020. július 25., szombat 14:00 Környezetvédelem

Nem is olyan régen tűzzel-vassal irtották a mezei hörcsögöt – a legfrissebb adatok szerint viszont 30 éven belül kipusztulhat ez a rágcsálófaj, amelyet a Természetvédelmi Világszövetség a kihalással fenyegetett fajok vörös listájára emelt. Tekintsük át együtt a hallatlanul mozgalmas hörcsög-történelmet!

Így előzzük meg a méhmérgezéseket!

Így előzzük meg a méhmérgezéseket!

2020. július 23., csütörtök 09:25 Szántóföld

A napraforgó-virágzás időszakában mi lehetne fontosabb téma a méheknél és a méhek védelménél?

 • A Közös Agrárpolitika zöld céljairól tárgyalt Brüsszelben az agrárminiszter

  2020. július 21., kedd 16:00 Gazdaság

  A mezőgazdaság akkor tud hatékonyan hozzájárulni a klímaváltozás elleni küzdelemhez, ha a gyakorlatban reálisan végrehajtható célok kerülnek meghatározásra – közölte Nagy István agrárminiszter Brüsszelben, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülése után.

 • Izgalmas geotúrák várják a látogatókat a nemzeti parkokban

  2020. július 18., szombat 15:15 Környezetvédelem

  Magyarország gazdag földtani örökségével, geológiai csodáival is megismerkedhetnek azok, akik felkeresik hazánk nemzeti parkjait.

 • Valamennyi balatoni strandon kiváló vagy jó a vízminőség

  2020. július 18., szombat 09:00 Környezetvédelem

  A Balaton vízminősége a természetes fürdőhelyek többségén kiváló, pár esetben jó a tó Somogy, Zala és Veszprém megyéhez tartozó részén is – közölték az illetékes kormányhivatalok az MTI megkeresésére pénteken.

 • Valami nincs rendben a Balaton vizével – készültséget rendeltek el

  2020. július 17., péntek 09:35 Környezetvédelem

  Harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) csütörtöktől a Balaton nyugati medencéjére, mert a vízben a határértéket jelentősen meghaladó klorofill-A szinteket mértek – közölte az OVF az MTI-vel.

 • 12 000 sorfával zöldülnek a hazai kistelepülések

  2020. július 16., csütörtök 14:50 Környezetvédelem Sajtóközlemény

  Idén júniusban indult az Agrárminisztérium Településfásítási Programja, a 10 ezer főnél kisebb települések összesen 12 ezer sorfát igényelhettek ingyenesen. Az érdeklődés hatalmas volt, néhány nap alatt 472 település jutott idén őszi, valamint jövő tavaszi ültetésű fához.

 • Nagy István: közös felelősségünk, hogy a Föld természeti értékekben gazdag otthonunk legyen

  2020. július 13., hétfő 15:35 Környezetvédelem Sajtóközlemény

  Elengedhetetlen szakembereink lelkiismeretes, oktató, nevelő és ismeretterjesztő munkája ahhoz, hogy Magyarország és a Kárpát-medence kincseit még sokáig megőrizhessük és csodálhassuk – közölte Nagy István agrárminiszter, a Föld Napja, a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából adományozott miniszteri elismerések átadásán a...

 • Egy program, amely felhívja a figyelmet a természet és az emberek világának egymásra utaltságára

  2020. július 12., 18:28 Környezetvédelem

  Salgótarján eresztvényi városrészében zárult a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok idei programsorozata vasárnap; a rendezvényen Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kijelentette: a programsorozatnak küldetése van a fenntarthatóságra nevelésben, abban, hogy az erdei helyszíneken megjelenő kulturális...

 • Szavazzatok az év madarára – mindhárom énekesmadárfaj az agrár élőhelyekhez kötődik

  2020. július 11., szombat 11:39 Környezetvédelem

  "A 2021. év madara"-szavazás mindhárom énekesmadárfaja az agrár élőhelyekhez kötődik, ezért az itt folyó gazdálkodási gyakorlat indikátor madarainak is tekinthetők.

// SZERVERBŐVÍTÉS //

Áprilisban közel 1 millió látogatónk volt, és folyamatosan csúcsokat dönt az Agroinform.hu látogatottásága, ezért bővítjük és továbbfejlesztjük a portált kiszolgáló szerverparkot. Kérünk, ha bármilyen lassulást, működési rendellenességet tapasztalsz a portálon, ezen a linken jelezd. Köszönjük!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]