A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Erős UV sugárzás, melegedő hőmérséklet

  2020. július 13., hétfő 16:26 Időjárás

  Egy-két napig még kitart a nyugalom, utána viszont egy hidegcsepp teszi valamivel mozgalmasabbá, és meglehetősen bizonytalanná időjárásunkat.

 • Új EUTR informatikai alrendszerek a faanyagkereskedelmi lánc szereplők számára

  2020. július 13., hétfő 16:09 Erdő- és vadgazdálkodás Sajtóközlemény

  Új EUTR informatikai alrendszerek indulnak augusztus elejétől a faanyagkereskedelmi lánc szereplők számára. A rendszerekben lehetőség lesz célzottan, az egyes részterületekhez meghatalmazást adni, amit a gördülékeny átállás érdekében már most megtehetnek az érintettek. Fontos, hogy az új alrendszerek bevezetésével a régi műveleti lap és...

 • Nagy István: közös felelősségünk, hogy a Föld természeti értékekben gazdag otthonunk legyen

  2020. július 13., hétfő 15:35 Környezetvédelem Sajtóközlemény

  Elengedhetetlen szakembereink lelkiismeretes, oktató, nevelő és ismeretterjesztő munkája ahhoz, hogy Magyarország és a Kárpát-medence kincseit még sokáig megőrizhessük és csodálhassuk – közölte Nagy István agrárminiszter, a Föld Napja, a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából adományozott miniszteri elismerések átadásán a...

 • Nem árt vigyázni a csalihal forgalmazásával és vásárlásával

  2020. július 13., hétfő 15:10 Gazdaság Sajtóközlemény

  Bár az úgynevezett „élőhalas csalizás” hazánkban engedélyezett, létjogosultságát a műcsalik széles választéka egyre inkább megkérdőjelezi. A módszer alkalmazása esetén azonban mind a csalihalat forgalmazóknak, mind a horgászoknak több előírásra is figyelniük kell.

Gruberek, tárcsák, kultivátorok – nem mindegy, milyen géppel végezzük a tarlóhántást

Gruberek, tárcsák, kultivátorok – nem mindegy, milyen géppel végezzük a tarlóhántást

2020. július 13., hétfő 14:25 Gépészet

A tarlóhántást a betakarítást követően a lehető leghamarabb el kell végezni. Ezzel a művelettel megőrizzük a talaj nedvességét, elősegítjük a nyárutói gyomnövények és az árvakelés csírázását, amit aztán mechanikai úton tudunk elpusztítani. Nem mindegy azonban, milyen eszközt használunk.

Trükkös módszerrel próbálta kicsalni a gazdák földjeit egy vállalkozó

Trükkös módszerrel próbálta kicsalni a gazdák földjeit egy vállalkozó

2020. július 13., hétfő 11:50 Gazdaság

A földforgalmi törvény szabályozását próbálta kihasználni a székesfehérvári vállalkozó és a tulajdonosok tudta nélkül megszerezni a földjeiket.

Új jogszabály és rendkívüli intézkedések

Új jogszabály és rendkívüli intézkedések

2020. július 12., 09:00 Gazdaság

Január 1-jétől gyorsabb és egyszerűbb lesz az osztatlan közös tulajdon megszüntetése; újabb rendkívüli intézkedésekkel támogatja a borágazatot az EU; indul a 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási csomag második üteme. Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

Indul a 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási csomag második üteme

Indul a 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási csomag második üteme

2020. július 11., szombat 13:00 Támogatások - pályázatok

Hétfőn, július 13-ától indul a kormány által a Gazdaságvédelmi Alapból az agrártárca részére rendelkezésre bocsátott, többletforrás terhére meghirdetett Nemzeti Élelmiszer-gazdasági Válságkezelő Program (NÉV Program) második üteme – közölte Nagy István agrárminiszter.

 • Átmeneti támogatás a juh- és kecsketenyésztőknek

  2020. július 11., szombat 12:00 Támogatások - pályázatok

  Tájékoztató a koronavírus-járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került juh- és kecsketenyésztők részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételének általános feltételeiről. A támogatási kérelmeket 2020. július 13. és július 27. között lehet beadni.

 • Szavazzatok az év madarára – mindhárom énekesmadárfaj az agrár élőhelyekhez kötődik

  2020. július 11., szombat 11:39 Környezetvédelem

  "A 2021. év madara"-szavazás mindhárom énekesmadárfaja az agrár élőhelyekhez kötődik, ezért az itt folyó gazdálkodási gyakorlat indikátor madarainak is tekinthetők.

 • Több mint 22 milliárd forintért zajlanak ökoturisztikai fejlesztések

  2020. július 11., szombat 10:00 Erdő- és vadgazdálkodás

  Több mint 22 milliárd forintért zajlanak állami, ökoturisztikai fejlesztések az erdőgazdaságoknál – mondta az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a Baranya megyei Orfűn.

 • Hozza ki a hibridkalászosokból a maximumot!

  2020. július 11., szombat 08:00 Szántóföld Hirdetés

  A szántóföldi növénytermesztésre a folyton változó és egyre változatosabb termelési körülmények, továbbá a hektikus piaci árak jellemzők. Ebben a bizonytalan környezetben hibridek használatával tehetjük hatékonyabbá kalászostermesztésünket, hiszen a hibrideket a fajtáknál lényegesen nagyobb termésbiztonság jellemzi.

Országjáró gépbemutató, traktorpiac és MTZ erőgépek, ameddig a szem ellát

Országjáró gépbemutató, traktorpiac és MTZ erőgépek, ameddig a szem ellát

2020. július 11., szombat 08:00 Gépészet

Az elmúlt héten gépészeti rovatunkban többek között beszámoltunk a traktorpiac aktuális helyzetéről, egy önjáró robotkarról és egy országjáró szántóföldi gépbemutatóról. Mutatjuk, miről volt még szó.

 • Vasárnapra akár 10 fokkal is hűvösebb lehet

  2020. július 10., péntek 16:25 Időjárás

  Hidegfront éri el a Kárpát-medencét, amely hatására jelentős lehűlésre számíthatunk.

// SZERVERBŐVÍTÉS //

Áprilisban közel 1 millió látogatónk volt, és folyamatosan csúcsokat dönt az Agroinform.hu látogatottásága, ezért bővítjük és továbbfejlesztjük a portált kiszolgáló szerverparkot. Kérünk, ha bármilyen lassulást, működési rendellenességet tapasztalsz a portálon, ezen a linken jelezd. Köszönjük!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]