A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Hogyan kellene meghatározni a vadászati haszonbérleti díjakat?

  2020. augusztus 13., csütörtök 13:24 Erdő- és vadgazdálkodás Sajtóközlemény

  Hazánkban a vadászati jog a földtulajdonjog elválaszthatatlan része, ami a vadászterületnek minősülő földterület tulajdonosait illeti meg. A vadászati jogot haszonbérlet útján lehet hasznosítani, aminek a díját a vadászati törvény szerint az adott vadászterület vadállományának összetételére, a terület hasznosítási módjára tekintettel kell...

 • Jelentősen átalakul a magán erdőgazdálkodás

  2020. augusztus 13., csütörtök 09:21 Erdő- és vadgazdálkodás Sajtóközlemény

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Agrárminisztériummal és az erdészeti szakmai szervezetekkel együttműködve tájékoztatási kampánnyal is segíti az érintettek szakmai felkészülését.

 • Ellepik a Balatont a vaddisznók

  2020. augusztus 12., szerda 13:59 Erdő- és vadgazdálkodás

  Egyre több bejelentés érkezik a kertekben vagy az utcán kószáló vaddisznókról. Az állatok nemcsak a helyieket vagy a nyaralni vágyókat zavarják, a termésben is komoly károkat okoznak.

 • Rövid időn belül a magán-erdőgazdálkodás szervezetrendszerének jelentős átrajzolódása várható

  2020. augusztus 02., 09:56 Erdő- és vadgazdálkodás

  Az erdőtörvény 2017. évi módosításával megkezdődött a magán-erdőgazdálkodás szerveződési lehetőségeinek új alapokra helyezése. A várakozásokhoz képest ugyan néhány éves késéssel, viszont a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon egyszerűsített felszámolására vonatkozó új szabályozással kiegészülve a hiányzó törvényi szintű...

 • Új helyzetben az erdész szakemberek

  2020. augusztus 01., szombat 15:22 Erdő- és vadgazdálkodás

  2020. július 1-jétől erdészeti szakirányítási szolgáltatást csak erdészeti szakirányító vállalkozás nyújthat, az erdész szakemberek magánszemélyként már nem. Ez a jelentős változás gondolkodás és döntések elé állítja mind az erdész szakembereket, mind pedig az őket megbízás keretében alkalmazó erdőgazdálkodókat.

 • Megjelent az erdészeti csemetekertek gépbeszerzését célzó pályázati felhívás

  2020. augusztus 01., szombat 12:30 Támogatások - pályázatok

  Annak érdekében, hogy a gazdák a mezőgazdaságilag gyenge termőképességű területeken minél több erdőt hozhassanak létre, az Agrárminisztérium a támogatások átalakításával, a jogszabályok módosításával, így a versenyképesség növelésével olyan feltételeket teremt, amelyekkel az erdőgazdálkodást versenyképesebbé, a termelőket pedig érdekeltté...

 • Kiderült mennyivel kapnak kevesebbet a karácsonyfa-ültetvények után a termelők

  2020. július 14., kedd 11:43 Támogatások - pályázatok Sajtóközlemény

  Nemzeti költségvetési forrásokból 73 ezer forint jár majd hektáronként a karácsonyfa-területek után.

 • Új EUTR informatikai alrendszerek a faanyagkereskedelmi lánc szereplők számára

  2020. július 13., hétfő 16:09 Erdő- és vadgazdálkodás Sajtóközlemény

  Új EUTR informatikai alrendszerek indulnak augusztus elejétől a faanyagkereskedelmi lánc szereplők számára. A rendszerekben lehetőség lesz célzottan, az egyes részterületekhez meghatalmazást adni, amit a gördülékeny átállás érdekében már most megtehetnek az érintettek. Fontos, hogy az új alrendszerek bevezetésével a régi műveleti lap és...

 • Több mint 22 milliárd forintért zajlanak ökoturisztikai fejlesztések

  2020. július 11., szombat 10:00 Erdő- és vadgazdálkodás

  Több mint 22 milliárd forintért zajlanak állami, ökoturisztikai fejlesztések az erdőgazdaságoknál – mondta az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a Baranya megyei Orfűn.

 • Július 7-től újra lehet pályázni az elkobzott tűzifára

  2020. július 07., kedd 12:08 Erdő- és vadgazdálkodás Sajtóközlemény

  Az elkobzott fatermékek közérdekű célú felhasználására meghirdetett pályázat első fordulója véget ért, de már indul az újabb pályázati lehetőség. A Nébih által februárban indított tűzifaosztás során a pályázók a meghirdetett teljes mennyiséget, összesen 1273,83 m3 faterméket elvitték.

 • Hogyan kell igazolni a vis maior eseményeket?

  2020. július 03., péntek 14:25 Támogatások - pályázatok

  Megjelent a Magyar Államkincstár 60/2020. (VI. 30.) számú közleménye a vis maior esemény elektronikus úton történő bejelentéséről.

 • Ki gondolta volna, hogy erdei iskolát online is lehet tartani?

  2020. július 03., péntek 11:56 Erdő- és vadgazdálkodás Sajtóközlemény

  Közel 120 ezren tekintették meg az Országos Erdészeti Egyesület által indított Online Erdei Iskola sorozat videóit az interneten. A május elején, a Madarak és fák napján kezdődött sorozat az állami és magán erdőgazdaságok rendhagyó erdei iskolai foglalkozásait mutatta be a járványhelyzet miatt otthon lévő iskolás gyerekeknek.

 • Magyar-szlovén megállapodás a fenntartható erdőgazdálkodásról

  2020. július 02., csütörtök 16:00 Erdő- és vadgazdálkodás Sajtóközlemény

  A fenntartható erdőgazdálkodásról írt alá megállapodást és a Közös Agrárpolitikáról tárgyalt Nagy István agrárminiszter és Dr. Aleksandra Pivec szlovén mezőgazdasági, erdészeti és élelmezésügyi miniszter.

 • Elérhető útmutatók az erdőgazdálkodók és erdészeti szakirányítók számára

  2020. június 20., szombat 11:14 Erdő- és vadgazdálkodás

  Az örökerdő és az átmeneti üzemmódú erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó kezelési tervek elkészítését segítő útmutatók és sablonok, illetve az ellenőrző eljárást segítő felvételi lap felkerült a Nemzeti Földügyi Központ honlapjára.

 • 22,4 milliárd forint értékben valósulnak meg ökoturisztikai fejlesztések az állami erdőgazdaságoknál

  2020. június 20., szombat 10:00 Erdő- és vadgazdálkodás

  Csaknem 22,4 milliárd forintnyi ökoturisztikai beruházás áll tervezés és kivitelezés alatt a 22 állami erdőgazdaságnál – mondta Nagy István agrárminiszter pénteken a Győr-Moson-Sopron megyei Göbös-majorban, ahol átadták a Kisalföldi Erdőgazdaság (KAEG) Zrt. új panzióját és konferenciatermét. A beruházással ökoturisztikai központtá vált a...

 • Reagált az Agrárkamara: az Alkotmánybíróság döntése nem lehetetleníti el az erdőgazdálkodókat!

  2020. június 19., péntek 14:53 Erdő- és vadgazdálkodás Sajtóközlemény

  Ugyan a döntés eredményeként az erdőgazdálkodás törvényben foglalt általános korlátozási lehetőségei bővülnek, de a mérték nélküli korlátozások lehetőségét a kellően körülírt szabályozás továbbra is megfelelően behatárolja. A korlátozások során a fennálló körülményekhez való rugalmas igazodásra a továbbiakban is lesz mód.

Megmenekülhetnek a védett területek – az Alkotmánybíróság elkaszálta a megújított erdőtörvényt

Megmenekülhetnek a védett területek – az Alkotmánybíróság elkaszálta a megújított erdőtörvényt

2020. június 16., kedd 11:02 Erdő- és vadgazdálkodás Sajtóközlemény

Az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek ítélte az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény 2017. évi módosításának számos elemét, ezért e rendelkezéseket megsemmisítette.

Jelentős változások az erdőgazdálkodásban

Jelentős változások az erdőgazdálkodásban

2020. május 20., szerda 15:11 Erdő- és vadgazdálkodás

Új jogszabályt fogadott el az Országgyűlés.

Biztonságos és könnyed munkavégzés elérhető áron!

Biztonságos és könnyed munkavégzés elérhető áron!

2020. április 19., 10:29 Gépészet Hirdetés

A laikus fogyasztóknak és sok esetben még a félprofesszionális felhasználóknak is nagy fejtörést okoz kiválasztani a megfelelő kertészeti vagy erdészeti kisgépet. A hatalmas kínálat, a széles skálán mozgó árak, a termékekhez csatolt szolgáltatások nehezen összehasonlíthatóak.

 • A magyar erdők ellenálló-képessége és változatossága is növekszik

  2020. április 11., szombat 11:47 Erdő- és vadgazdálkodás

  A klímaváltozás elleni küzdelem kulcsa nemcsak a fásítás, hanem a meglévő erdőterületek megőrzése és minőségi fenntartása. Ennek egyik legfontosabb eszköze az örökerdő-gazdálkodás kiszélesítése. A folyamatos erdőborítást biztosító gazdálkodási módszerek minél szélesebb körű alkalmazása érdekében május elsejétől hatályba lépnek a kormány...

 • Komoly veszélyben vannak a trópusi erdők

  2020. április 09., csütörtök 08:53 Környezetvédelem

  A károsodott erdők felépülésében a ganajtúró bogarak fontos szerepére figyeltek fel.

// SZERVERBŐVÍTÉS //

Áprilisban közel 1 millió látogatónk volt, és folyamatosan csúcsokat dönt az Agroinform.hu látogatottásága, ezért bővítjük és továbbfejlesztjük a portált kiszolgáló szerverparkot. Kérünk, ha bármilyen lassulást, működési rendellenességet tapasztalsz a portálon, ezen a linken jelezd. Köszönjük!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]