Azért ajánljuk a biztosítás megkötését, mert egyszerűen nincs más eszközöd arra, hogy a gazdaságod pénzügyi egyensúlyát - és ezzel végső soron a saját pénztárcádat - megóvd egy káresemény pénzügyi hatásától.

időjárás

Az időjárás kiszámíthatatlan – fotó: pexels.com

Ahogy az időjárás egyre kiszámíthatatlanabbá válik, úgy következnek olyan, nagy károkat okozó időjárási események, mint pl. egy fél Dunántúlt letaroló jégeső, egy szupercella, amit tönkreteszi ügyfelünk szőlőjét vagy éppen egy országos aszály.

Téged hogyan érintene, ha elverné a jég a termésed 50%-át?

Mekkora bevételtől esnél el? Honnan tudnád ezt pótolni? Most, a szezon elején még nem tudhatod, mi fog történni aratásig vagy szüretig. Így, ha kötsz egy növénybiztosítást, sokkal nagyobb biztonságban vagy, mintha nem lenne. És a díja tervezhető, előre kiszámolható, míg az esetleges káresemény nem.

agrisk

Forrás: Agrisk.hu

De mi történt a növénybiztosításokkal? Új határidők és limitek vannak

A tavalyi történelmi aszály miatt a biztosítók átgondolták a folyamataikat, egyes esetekben szigorítottak és más-más határidőket szabtak meg, mint amelyek korábban voltak.

Az első határidő március 15.

Tavaszi fagyra eddig köthetsz növénybiztosítást. Tehát, ha tartasz tőle, akkor kalkulálj magadnak díjat (tavalyhoz képes vannak abban is változások) és ha elfogadod az ajánlatot, add is le a megrendelésed!

A második határidő április 30.

Egyes biztosítóknál eddig köthetsz "A" csomagot, amely - többek között - aszály ellen is biztosít. Ezért, ha már tudod, hogy mit és hová akarsz vetni, ne várd meg, amíg elkészül az egységes kérelmed, hanem kalkulálj díjat és kösd meg a biztosítást minél hamarabb! Ha egy kis területeltérés lesz a később beadandó egységes kérelem és a biztosítás között, az nem baj, mert azt később a biztosító korrigálni fogja.

Azért is fontos idén minél előbb foglalkoznod a növénybiztosítással, mert több biztosító limitet határozott meg.

Ez azt jelenti, hogy ha az adott területen betelik az adott biztosító által meghatározott keret, nem kötnek több biztosítást, még akkor sem, ha idő lenne rá.

Ne maradj ki!

Minél gyorsabban lépsz, annál jobban jársz. A biztosítás díja fix, ezért nem lesz olcsóbb, ha később kötöd - viszont akkor később fog védeni a biztosítási fedezet.

Kalkulálj most!

Weboldalunkon 5 perc alatt díjat mutatunk több biztosítóra is.

kalkulálok gomb
Miután kalkuláltál, 24 órán belül vagy a következő munkanapon szakértő munkatársunk felhív és pontosítjuk az igényeid, megkeressük, milyen kedvezmények adhatóak – igyekszünk megtalálni számodra a ’tökéletes’ növénybiztosítást.

Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged a növénybiztosítással vagy a kárenyhítési rendszerrel kapcsolatban, hívd ügyfélszolgálatunkat a +36 1 766 45 33-mas számon!

További információért látogass el az Agrisk weboldalára!