A népszerű orvos, dr. Eric Berg megosztotta, melyik élelmiszereket érdemes beilleszteni az étrendünkbe, ha csökkenteni szeretnénk a keringési problémák, a szívinfarktus és a szélütés kialakulásának esélyét – írja a kiskegyed.hu. Ezek az ételek ugyanis kitisztítják az artériákat.

Olajos halak

Az olajos halak gazdagok ómega-3 zsírokban, amelyek csökkentik az artériákban megtapadt plakk mennyiségét. Kiváló forrás a csukamáj vagy a csukamájolaj is.

Olívaolaj

Az olívaolaj jó hatással van a szív- és érrendszerre, segít megelőzni a magas vérnyomást, csökkenteni a koleszterinszintet. Az ereknek a legjobb minőségű, extra szűz olívaolaj a legjobb.

olívaolaj

Az olívaolaj jó hatással van a szív- és érrendszerre – fotó: Shutterstock

Zöld leveles zöldségek

A zöld leveles zöldségek, mint például a spenót és a kelkáposzta, hozzájárulnak a szív- és érrendszer jobb működéséhez, kiváló káliumforrásként pedig segítenek, hogy az érfalak rugalmasak maradjanak.

Parmezánsajt

A parmezánsajt is kiváló forrása az ómega-3 zsírsavnak, továbbá gazdag K2-vitaminban is, amely segít meggátolni az artériák meszesedését.

Étkezési élesztő

Az étkezési élesztő a keringésre B9- és B12-vitamin-tartalmának köszönhetően van jó hatással.

Savanyú káposzta

Nagyon sok K2-vitamint tartalmaz, ezáltal segít csökkenteni a koleszterinszintet, javíthatja a vérnyomást, hozzájárulhat a szívbetegségek megelőzéséhez.

Mandula

A mandula és a diófélék, valamint a magvak közül a napraforgó- és a lenmag kiváló fehérje-, rost- és egészséges zsírforrást jelentenek. Növelik a „jó" koleszterin szintjét, és csökkentik a „rosszat", segítenek csökkenteni a vérnyomást. Igazi szívbarát csemegék.

mandula

A mandula növeli a „jó" koleszterin szintjét – fotó: Pixabay