Azokban az időkben, amikor a gazdaságosság és a környezettudatosság egyre nagyobb szerepet játszik, a használt gépek piaca egyre vonzóbbá válik – így a mezőgazdaságban is. A használt mezőgazdasági gépek megfizethető lehetőséget kínálnak az üzemek számára berendezéseik bővítésére. Áprilisban a Surplex.com felületén különböző modelleket kínálnak árverésre és megvásárlásra.

Az agráripar olyan ágazat, melynek egyre növekvő költségnyomás alatt kell működnie. A gépek beszerzése ezért pénzügyi kihívást jelenthet. Ennek fényében a használt gépek jelentősége egyre nő az új gépek költséghatékony alternatívájaként.

A használt mezőgazdasági gépek jelentősége egyre nő – fotó: Surplex.com

A használt gépek vásárlásakor azonban – különösen az agrárszektorban – nagy problémát jelent, hogy a vevők és eladók gyakran egész Európában szétszórtan vannak jelen. Itt kerül képbe a nemzetközi kereskedelem. Az internetes platformok hidat képeznek a különböző országok eladói és vevői között.

A Surplex központi szerepet játszik ezen a piacon, és a Surplex.com felülettel online piacteret kínál a használt gépek Európa-szerte folytatott kereskedelmére. A Surplex elsősorban teljes körű szolgáltatása révén különbözteti meg magát más szolgáltatóktól, az aukciótól egészen a vámkezelésig és a gép kiszállításáig zökkenőmentes folyamatot garantálva.

Aktuális közvetlen értékesítések és véget érő aukciók

Az elkövetkező hetekben a Surplex különböző aukciókat és közvetlen értékesítéseket fog kínálni, amelyek különösen érdekesek lehetnek az agráripari szereplők számára.

A fénypontok:

  • Traktorok közvetlen értékesítése – Hormilla (La Rioja), Spanyolország pl.: NEW HOLLAND T 6.155 (gyártási év: 2019), három KUBOTA M 5111 L-R (gyártási év: 2019/20), DEUTZ-FAHR AGROTRON 215
  • Az aukció vége: április 22. és április 23. – Calcinato, Brescia, Olaszország Figyelem: Kezdőárak mindössze 1 eurótól, és nincsenek minimálárak például öt Shandong Hightop HT504 traktor
  • Az aukció vége: április 23. – Unnau, Németország pl.: IHC 844 AXL homlokrakodós traktor, MORIS 5.23 TI hagyományos kotrógép, trágyaszórók, aggregátorok, CLAAS Rollant 62 körbálázó 2/3
  • Az aukció vége: április 24. – Dunaföldvár, Magyarország pl.: ROSTSELMASH Acros-595 Plus gabona betakarítógép (gyártási év: 2017)

Az olaszországi aukció kiváló példa a használt gépek gazdaságosságára. A mindössze 1 eurós kikiáltási ár és a minimálárak mellőzése kiváló lehetőséget kínál a mezőgazdasági üzemeknek, hogy az új árnál jóval olcsóbban jussanak kiváló minőségű gépekhez. Az átláthatóság és tisztességesség elve, miszerint minden ajánlat számít és a legmagasabb ajánlatot tevő nyer – függetlenül a végső ajánlat összegétől – a Surplex.com számos többi aukcióján is alkalmazásra kerül.

„Ahol a pénztárca kerül szóba, ott véget ér a kényelem" – tartja egy régi német népi bölcsesség. Ez ma is különösen érvényes a mezőgazdaságra, a pénzügyi megfontolásokat és beruházásokat ugyanis mindig körültekintően kell kezelni. A Surplex pedig nagyobb kényelmet biztosít azáltal, hogy átfogó szolgáltatásainak köszönhetően leegyszerűsíti a használt gépek beszerzési folyamatát

A Surplex.com felületén a mezőgazdasági üzemek közvetlen értékesítésre kínált és hamarosan véget érő aukciókból származó használt gépeket találhatnak. (© Surplex).